dinsdag 17 mei 2011

Twee maanden later...antwoord op kamervragen van Manja Smits...




Het duurt even, maar dan hebben we ook wat...
Naar aanleiding van het artikel 'Onderwijsminister blijkt getallengoochelaar’ in 7days zijn op 17 maart (ja, dat leest u goed) deze vragen door Manja Smits (SP) gesteld aan van Bijsterveldt.
Op de website van de Tweede Kamer is het volgende te lezen:
"Elk individueel Kamerlid mag schriftelijk vragen stellen aan leden van de regering. De Kamervoorzitter moet de vragen vooraf goedkeuren. De Voorzitter checkt bijvoorbeeld of de vragen al eerder zijn gesteld en of de betreffende minister bevoegd is de vraag te beantwoorden. De minister moet de vragen binnen 3 weken beantwoorden. Mocht deze termijn te kort zijn, dan laat de minister de Voorzitter weten waarom dit het geval is.
Onbeantwoorde vragen: De regering is niet altijd in staat de vragen op tijd te beantwoorden. Afhankelijk van de situatie bepaalt een Kamerlid in hoeverre hij vasthoudt aan beantwoording van openstaande vragen."
 
Binnen 3 weken...

Wij zijn verbijsterd schreef op 8 april: Wat is het, Marja, weet je het antwoord niet? Of zitten je ambtenaren te draaikonten en te goochelen om toch nog een verhaal te produceren wat voor de politiek aanvaardbaar klinkt?

 
2 maanden later...

Kunnen we er het volgende aan toevoegen...Wij zijn verbijsterd had gelijk! De minster  heeft de inspectie gevraagd, om naar aanleiding van deze vragen, onderzoek te doen. (Ja, onderzoek te doen, u leest het goed)
En…de groei van het aantal zorgleerlingen is niet 65%, maar 15% en dat is fors. (Ja, fors, u leest het alweer goed)

Marja twitterde op 8 april;
"Jammer dat de #VK onzorgvuldig is in de verslaglegging over het debat passend onderwijs, de quote over cda-resoluties is echt onjuist."
Nou, Marja dat noemen wij van Ouderplatform Verontruste Ouders een onvolkomenheid, maar een minster die vergeet om haar huiswerk te doen vinden we dom. En een minster die vervolgens de schuld ook nog eens bij anderen neerlegt gedraagt zich…schandalig!
Het lijkt ons nu tijd voor een excuus Marja!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten