woensdag 18 mei 2011

Pleinair debat over misleidende cijfers Bijsterveld in Tweede Kamer

CNV Onderwijs vindt dat de minister pas op de plaats moet maken met de invoering van passend onderwijs. Naast het hele onderwijsveld en de politiek heeft nu ook de gezaghebbende evaluatie- en adviescommissie passend onderwijs (ECPO) forse kritiek op de plannen: inhoudelijke doelen ontbreken, duidelijke regie is afwezig, er zijn geen positieve resultaten van experimenten en het tijdpad is veel te krap.

‘Na een breed maatschappelijk protest heeft minister Van Bijsterveldt de bezuinigingen al getemporiseerd. Maar na het gegoochel met de cijfers over de toename van het aantal zorgleerlingen met 15% in plaats van de door de minister en coalitie gebruikte 65% en dan nu het vernietigende rapport van de ECPO moet de minister echt pas op de plaats maken. Zorgvuldigheid en draagvlak in het onderwijsveld zijn nodig om de invoering van passend onderwijs mogelijk te maken,’ zegt vicevoorzitter van CNV Onderwijs Patrick Banis. Bonden en de PO-Raad hebben de minister in
een brief laten weten met haar in gesprek te willen om ervoor te zorgen dat het draagvlak niet onder druk wordt gezet door het hanteren van onjuiste cijfers.

Bron: cnvo.nl

Op twitter is te lezen dat er donderdag een pleinair debat gehouden zal worden over de misleidende cijfers van van Bijsterveld in Tweede Kamer. We volgen de ontwikkelingen vanzelfsprekend op de voet en blijven u op de hoogte houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten