maandag 29 augustus 2011

kinderen met autisme die thuiszitten

De Kinderombudsman is voor zijn campagne op zoek naar jongeren met autisme die niet naar school kunnen en (anoniem) hun verhaal willen vertellen.

Wat is de Kinderombudsman?
Sinds 1 april 2011 heeft Nederland een Kinderombudsman, die de rechten van kinderen en jongeren beschermt. De Kinderombudsman is onafhankelijk. Hij kijkt of de overheid (dus ministeries, gemeentes en provincies) respect heeft voor de kinderrechten. Hij let ook op scholen, kinderopvang, jeugdzorginstanties en de gezondheidszorg.

Campagne van de Kinderombudsman
Om jongeren duidelijk te maken welke rechten worden geschonden en ook wat aan die schendingen te kunnen doen start de Kinderombudsman een campagne waarin een aantal schendingen aan de orde komen. Een van de kinderrechten is het recht op onderwijs. Kinderen en jongeren hebben niet alleen leerplicht, maar ook leerrecht. Ze moeten dus naar school kunnen. In sommige gevallen gaat dat mis en kunnen kinderen of jongeren niet naar school omdat geen school ze toelaat. Hun rechten worden dan dus geschonden.

Wat zoekt de Kinderombudsman?
De Kinderombudsman is voor de campagne op zoek naar jongeren (met autisme) die thuiszitten en op geen enkele school worden toegelaten. De jongeren moeten hun verhaal willen vertellen en in staat zijn zich goed te verwoorden.

de Kinderombudsman
Marian.Kok@dekinderombudsman.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten