maandag 29 augustus 2011

schikking in conflict Philadelphia en bewoner

Bron: www.platformvg.nl

Weten jullie het nog? Philadelphia en de ouders van een 37 jarige verstandelijk bepertke man hadden een coflict over de betaling van de behandeling. De ouders hadden met succes een specialist ingehuurd die deskundig is in de handicap van hun zoon. Philadelphia blijft kosten in rekening brengen voor zorg die hierdoor niet langer nodig is.
De rechter deed uitspraak. De verstandelijke beperkte man mag blijven wonen in zijn appartement in het Jozefklosster in Driebergen tot 1 januari op laste van een dwangsom van 100 Euro per dag dat hij er langer verblijft. Dat zijn de ouders en Philadelphia overeengekomen. Hiermee is de uithuiszetting van de baan.

Reactie Platform VG
Platform VG betreurt dergelijke situaties ten zeerste en hoopt dat met de invoering van de Wcz (Wet cliëntenrechten zorg) vergelijkbare situaties niet meer voorkomen. De Wcz beoogt de rechten van cliënten beter te waarborgen. Op dit moment heeft de Wcz de zogenoemde 'fase 2'-status. Dat houdt in dat het wetsvoorstel is ingediend bij Tweede Kamer voor schriftelijke behandeling. Platform VG wil op korte termijn het gesprek aangaan met zorgaanbieders/ VGN over het eenzijdig bijstellen van zorgovereenkomsten door zorgaanbieders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten