dinsdag 17 mei 2011

Oproep landelijke ballonnenactie...helpen jullie mee?

Weten jullie het nog?  Een paar dagen geleden hebben we op deze blog aandacht besteed aan de ballonnenactie in Zwolle.

Een mooi initiatief. Kinderen worden op deze manier betrokken bij de nodige acties tegen de voorgenomen bezuinigingen en geven een duidelijk signaal af richting politiek Den Haag.
Wij  hopen dan ook dat het idee massaal zal worden overgenomen zal worden gevolgd door gemeenten in heel Nederland.


Oproep aan leden en volgers van Ouderplatform Verontruste ouders
Wij  hopen dat jullie scholen en gemeenten willen vragen om deze actie te steunen en mee willen doen.
Het idee van deze actie is dat kinderen ballonnen oplaten met een kaartje met een pakkende tekst eraan. Deze tekst moet illustreren dat onze kinderen straks zomaar overal terecht komen.  De vinder van het kaartje wordt verzocht om het kaartje op te sturen naar Marja Van Bijsterveldt.

Volgens ons, van Ouderplatform Verontruste Ouders, is het niet al te moeilijk te organiseren en een geweldig initiatief wat navolging verdiend!  Bovendien vinden kinderen het leuk!

Helpen jullie mee?

1 opmerking:

  1. De Ombudsman doet onderzoek naar de positie van ouders in het onderwijs. Zij nodigen ouders van kinderen die extra hulp nodig hebben op scholen in het basis- of voortgezet onderwijs van harte uit om deel te nemen aan onze enquête. Het doel is te inventariseren wat ouders ervaren in de communicatie met de school en/of leraar, wanneer het gaat om een kind dat extra hulp nodig heeft. Wat zijn uw verwachtingen? Wat is uw beleving ten opzichte van de school?

    De enquête is onderverdeeld in drie delen.
    - Het eerste deel gaat over uw ervaringen in de communicatie met school. Welke positieve of negatieve ervaringen heeft u?
    - Het tweede deel bevat vragen over de klachtenafhandeling. Heeft u hier ervaringen mee en waren die positief of negatief?
    - Het derde deel geeft uitleg over de nieuwe plannen van Passend Onderwijs en bevat vragen over de positie van ouders hierin. Wij zijn benieuwd naar uw mening hierover.

    Bent u hierin geïnteresseerd dan kunt u via onderstaande link bij de enquete komen.

    http://www.stichtingdeombudsman.nl/onderzoek-positie-ouders-in-het-onderwijs

    BeantwoordenVerwijderen