zaterdag 14 mei 2011

Ballonnenacties tegen bezuiniging passend onderwijs


De bij VOS/ABB aangesloten stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ) organiseert de regionale ballonnenactie 'Waar kom ik terecht?' om duidelijk te maken dat er niet op passend onderwijs mag worden bezuinigd.
OOZ maakt zich grote zorgen over de toekomst van de leerlingen nu het kabinet zwaar gaat bezuinigen op vooral het speciaal onderwijs. Dit zal volgens OOZ ook grote gevolgen hebben voor het regulier onderwijs. 'Maar liefst een kwart van ons onderwijsbudget gaat verdwijnen! Dit zal grote invloed hebben op de kwaliteit van het onderwijs', zo staat in een persbericht van het Zwolse bestuur.

Het feit dat minister Marja van Bijsterveldt van OCW onlangs bekendmaakte dat de bezuiniging minder snel wordt doorgevoerd dan zij aanvankelijk van plan was, doet niets af aan de vrees voor ernstig kwaliteitsverlies. De gevolgen van de bezuiniging zullen zijn dat de groepen in het speciaal én regulier onderwijs groter worden, dat zorgleerlingen onvoldoende begeleiding krijgen en een deel van de leerlingen zonder onderwijs thuis komt te zitten. Bovendien zullen in het hele land circa 6000 banen verloren gaan, waardoor veel expertise verdwijnt.

OOZ wil de grote zorgen die binnen en buiten het onderwijs leven, kenbaar maken door op verschillende locaties en op meerdere data ballonnenacties te organiseren. Leerlingen zullen een ballon loslaten met een kaartje waarop de gorte zorgen staan verwoord. De vinder wordt gevraagd het ballonkaartje op te sturen aan minister Van Bijsterveldt. Zo zal letterlijk vanuit alle windstreken in Den Haag duidelijk worden gemaakt dat het kabinet en de Tweede Kamer de bezuiniging op passend onderwijs moeten terugdraaien.

De eerste ballonnenactie is op maandag 16 mei bij de locaties van Onderwijscentrum De Twijn en SBO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten