dinsdag 31 mei 2011

Kabinet wil PGB afschaffen


Handen af van PGB!

Het nieuwste bezuinigingsplan, waarmee de PGB’s om zeep geholpen worden, gaat echt alle perken te buiten. Typisch geval van paniekvoetbal en ad-hoc politiek.
Hiermee worden honderdduizenden mensen gepakt, die juist dankzij deze ondersteuning op maat, mee kunnen draaien in de maatschappij. Een gezin waarin AD(H)D speelt, kan blijven functioneren door dat extra steuntje in de rug van een coach, die meehelpt het overzicht te bewaken en behouden. De werknemer met AD(H)D, die snel in een arbeidsconflict verzeild raakt, kan met een klein beetje hulp van een professional met verstand van zaken, zorgen dat hij blijft functioneren.
Ja, dat kost een beetje geld. En nee, er zijn niet altijd mantelzorgers in hun nabijheid om dit op zich te nemen. Dus overheid, bezin je voordat je deze maatregel definitief doorvoert!

Aan alle kanten gepakt
Want voor je het weet, is de financiële schade als gevolg van deze afschaffing, nog vele malen groter dan de gedroomde opbrengst. Dit zal de maatschappij namelijk veel meer gaan kosten aan arbeidsuitval en een nog grotere druk op de GGz-voorzieningen.
Vorige week zijn de patiëntenverenigingen al voor een deel monddood gemaakt door enorme bezuinigingen. Nu deze maatregel eroverheen. De groep die zichzelf toch al niet heel goed kan vertegenwoordigen, wordt aan alle kanten gepakt.
Wij roepen de Tweede Kamer op de minister terug te fluiten, zodat dit rampzalige bezuinigsplan ons bespaard blijft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten