dinsdag 31 mei 2011

Leegloop VVD na draai PGB


De VVD is altijd een groot voorstander geweest van het PGB, omdat het mensen de mogelijkheid biedt op hun eigen manier de zorg in te kopen die ze willen. Zo zijn ze niet langer afhankelijk van het zorgkantoor en kunnen ze zelf kiezen voor de beste zorg. De VVD heeft zich ingezet voor een wettelijke verankering van het PGB en is er TROTS op dat dat is gelukt.
Maar niet heus!
Bij de VVD denken ze dat de PGB een grote frauduleuze bende is.Dat je op vertoon van een foto van een gehandicapte 12.000 euri in het handje krijgt voor een dolfijntherapie op Curaçao, dat je voor een schaafwond op je knie al een traplift in je huis krijgt vergoed en dat iedere malloot die claimt Napoleon te zijn recht heeft op bed & breakfast voor het leven. En daarom moet de PGB kapot.
Met desastreuze gevolgen voor De Chronischen en De Pechvogels. De downies kunnen niet meer naar het regulier onderwijs, maar moeten dan maar in het busje richting passend onderwijs. (O, wacht, dat is ook al afgeschaft.) Bejaarden komen niet meer in aanmerking voor elektrische wagentjes en de kierewieten worden weer de straat op gestuurd.
Blijven over de terminaal zieken. Oké, die krijgen nog wel PGB, want die gaan toch dood. Goedkoop en toch niet duur. Daarom zeggen prominente en minder prominente VVD- leden woedend en massaal het lidmaatschap op. En terecht. Want als de VVD deze weke keutel niet snel weer intrekt, dan is het op naar de 15 zetels.

Bron:  Geen Stijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten