donderdag 30 juni 2011

Minister geeft ouders geen duidelijkheid over passend onderwijs

Het debat in de Tweede Kamer over de voortgang van passend onderwijs van dinsdag 29 juni leverde ouders geen duidelijkheid op over hun positie. De CG-Raad vindt dat de minister op dit punt in gebreke blijft. 

De Kamer deed herhaalde pogingen, maar minister Van Bijsterveldt wilde niet aangeven welke regelingen ze treft voor betrokkenheid en inspraak van ouders en het oplossen van geschillen tussen school en ouders. Hoewel de minister aangaf de positie van ouders duidelijk in het vizier te hebben, ontraadde ze alle moties die concrete oplossingen bieden.


Zo werd er een motie ingediend over het geven van instemmingsrecht aan ouders als hun kind elders wordt geplaatst. En er waren moties over het instellen van een geschillencommissie en het vastleggen van een minimum aan zorg op alle scholen. Geen van deze moties kregen dus steun van de minister.

Keuzevrijheid
De minister stuurt het wetsvoorstel passend onderwijs na de zomer naar de Kamer. CG-Raad wil, net als andere vertegenwoordigers van ouders, dat de keuzevrijheid en de inspraak van ouders hierin goed geregeld wordt. We hopen dat het in de wet niet blijft bij mooie woorden over ouders, maar dat de positie van ouders in passend onderwijs werkelijk wordt versterkt.
Lees meer op cg-raad.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten