maandag 23 mei 2011

Ton had weer (klets) praatjes…

Op Twitter was Ton met de bon ton weer even ouderwets aan het schofferen. Zo eens in de zoveel tijd heeft hij daar kennelijk behoefte aan en kan ie er weer een tijdje tegen.
Eerst waren de 300 boze leraren in actie het mikpunt. Want; zo vond Ton; demonstreren doe je niet onder schooltijd en zeker niet in een examenweek.
Vervolgens gaf Ton nog maar eens af op leraren. “Zwak dat leraren ertegen zijn dat wie beter presteert, ook meer mag verdienen”, twitterde Ton.
En ach, Ton was toch bezig… “1 op de 5 gebruikt lestijd niet efficiënt” was de volgende tweet en...”zelfreflectie zou geen kwaad kunnen”.
Ton twitterde verder: “Kabinet wil beroepsregister en ontslag voor wie slecht functioneert in onderwijs. Goede zaak!”

Het ongeleide projectiel ratelde nog even verder… ”Ongelooflijk zwak van Pechtold dat hij boze onderwijsgevenden niet in hun gezicht durfde te zeggen dat D66 ook vóór prestatiebeloning is!”
Zo, dat wisten we dus weer...
Demonstreren doe je niet onder schooltijd? Mwah, kleinigheidje toch, in vergelijking met het in de steek laten van zoveel kinderen?
Is het zwak dat leraren geen prestatiebeloning willen, maar dat ze goed onderwijs belangrijker vinden?
De lestijd wordt niet efficiënt gebruikt? Nou Ton; dat wordt dan alleen nog maar erger. En gebruik jij je tijd eigenlijk altijd wel zo efficiënt? Zo goed doe jij je huiswerk ook niet altijd hoor...Tja, en afgeven op Pechtold is nou typisch een gevalletje van projectie…

We weten inmiddels natuurlijk allang dat er met deze meneer geen verstandige en inhoudelijke gesprekken zijn te voeren en een beetje zelfreflectie zou inderdaad geen kwaad kunnen. Maar of hij dat snapt?

1 opmerking:

  1. Ja en weet je wat nu zo jammer is? Ookal stel je inhoudelijk nog zulke goeie vragen...Ton geeft geen antwoord. Of Ton wel wist dat de betreffende leerkrachten een stilteruimte hadden ingericht op het plein waar ze examens zaten na te kijken bijv. En of hij wel wist dat Pechthold o.a. ook andere prioriteiten stelt inmiddels. Bijv. goed passend onderwijs met begeleiding...En aan welke maatstaven een goede of juist foute leerkracht dan dient te voldoen?
    Nee Ton had weer zijn paar minutes of fame, zelf onze studerende vriendin raakte afgeleid door het onbenul, en Ton laat ons verder in het ongewisse. Wel heb ik hem nog even fijntjes gewezen op ons blog. Dus wellicht kunnen we hem hier nog eens horen?
    Miek

    BeantwoordenVerwijderen