woensdag 10 oktober 2012

reactie mevrouw van vroonhoven en daaronder mijn reactie

Het positieve nieuws is dat er een soort digitale denktank komt...Hieronder de reactie van mevrouw Van Vroonhoven op mijn reactie t.a.v. de werkgroep door autisme bekeken

Geachte mevrouw Wijnbergen,


Allereerst dank voor uw uitgebreide reactie. Als werkgroep zijn we blij dat er zoveel mensen bereid zijn om met ons mee te denken en mee te werken.

Van dat aanbod zullen we dus ook zeker gebruik gaan maken in de komende ruim twee jaar dat de werkgroep actief zal zijn.

Het grote aantal mensen dat zich heeft gemeld om mee te denken of zitting te nemen in de werkgroep heeft ons wel voor een probleem gesteld. Met zoveel mensen lukt het namelijk nooit om een vergaderdatum te vinden en zouden we urenlang moeten vergaderen om alleen al iedereen aan het woord te kunnen laten. Hoe graag we het ook zouden willen, om praktische redenen moeten we de kern van de werkgroep zo klein mogelijk houden.

Om toch zo goed mogelijk gebruik te kunnen maken van de kennis en bereidheid van al die mensen die willen meedenken en meepraten met de werkgroep, hebben we daarom het volgende bedacht. Er komt een ring van deskundigen om de werkgroep die bij alle inhoudelijke discussies steeds wordt uitgenodigd om mee te denken en mee te praten via een digitaal platform. Op die manier ontstaat er via internet de mogelijkheid om met de leden van de werkgroep en met alle andere deskundigen in de ring over elk inhoudelijk onderwerp van gedachten te wisselen, knelpunten en oplossingen te benoemen en goede voorbeelden aan te reiken.

Zodra we deze digitale discussiemogelijkheid technisch gereed hebben, nodigen we u graag uit om mee te denken en te praten. En tot die tijd is er altijd de mogelijkheid om te mailen met ons secretaris/projectleider Wim Brunenberg (zie cc) of op andere wijze met hem te overleggen.


Nogmaals veel dank voor uw aanbod om mee te denken en mee te werken, sterkte met uw persoonlijk situatie en met vriendelijke groet,


Merel van Vroonhoven

Voorzitter werkgroep Vanuit autisme bekeken

 
Geachte mevrouw Van Vroonhoven, en iedereen,
Bedankt voor uw toelichting. Ik ga zeker gebruik maken van de digitale discussiemogelijkheid.
Wel vind ik, en met mij vele andere ouders, het erg jammer dat in deze werkgroep geen gewone doorsnee ouders zitten. Het is een veelgehoorde klacht van ouders dat er zo vaak over ouders en niet met ouders gepraat wordt. Nu doen alle bij organisaties aangesloten mensen hier hun stinkende best om de ouders te vertegenwoordigen en ik zal wel de laatste zijn om dat te betwijfelen. Maar ik heb in uw mail geen antwoord kunnen vinden waarom er voor gekozen is niet een ouder te vragen, een ervaringsdeskundige, die spreekt vanuit de praktijk van alledag. Dat is een gemiste kans en ik en vele ouders met mij voelen zich daarom niet goed vertegenwoordigd.
Met VWS is regelmatig gepraat op o.a. de ontmoetingsdagen die de staatssecretaris heeft gehouden. Ouders zijn toezeggingen gedaan die in de praktijk niet uitkomen.
Alles is genoteerd maar in de praktijk blijkt het beleid daar geen rekening mee te houden. Een voorbeeld: is er ook maar iets gedaan aan de positie van mantelzorgers? Zijn er fasciliteiten gekomen?
Mijn vertrouwen dat een werkgroep zonder genoemde ervaringsdeskundigheid van een ouder daar wel in slaagt is voor mij een vraag en een uitdaging voor jullie. Desalnietemin had een stem aan een ouder geven in de werkgroep het vertrouwen dat er daadwerkelijk iets met adviezen en opmerkingen van ouders gedaan wordt zeker verhoogd.
Daarbij is de kennis en ervaring op het gebied van autisme en –l- VG, ZZP 1-2-3, ouder/wooninitiatieven ondervertegenwoordigd. En heeft er slechts 1 persoon daadwerkelijk autisme en dan op een hoogbegaafd niveau.
Met vriendelijke groet,
Anne-Miek Wijnbergen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten