zaterdag 17 maart 2012

brief aan dhr Elias n.a.v. reactie op ouders

Beste heer Elias
Ik lees uw antwoord op de brief aan ouders die bezorgd zijn over de kwalijke kabinetsplannen voor het passende onderwijs. Wat ik uit uw brief begrijp is dat u afgaat op één gesprek met één psycholoog die waarschijnlijk naar waarheid beweert dat veel ouders hun kinderen een etiketje opplakken. Waar u echter aan voorbij lijkt te gaan is het feit dat kinderen met etiketjes die door ouders worden opgeplakt geen aanspraak kunnen maken op extra geld, dus deze bewering van deze psycholoog heeft niets met passend onderwijs te maken.
Daarnaast gaat u af op een NRC artikel van wederom één docent en twee ouders, maar u houdt zich doof voor meer dan 50 000 werknemers uit speciaal en regulier onderwijs die niet eens extra geld vragen maar alleen een andere besteding van gelden: begeleiding ipv bonussen.
Ik denk dat u er goed aan doet eens goed na te denken over de verantwoordelijkheid die uw baan als volksvertegenwoordiger (want dat is uw baan, u vertegenwoordigt het volk) met zich meebrengt. Het betekent dat u kritisch naar de plannen van het kabinet kijkt en niet met zwakke verontschuldigen de fouten van dit kabinet goedkeurt. Met uw brief beledigt u het intellect van ons als ouders en bevestigt u het beeld dat u geen flauw benul heeft van onderwijs en ontwikkelingsstoornissen. Dat lijkt me geen slimme zet.
Groet
Dr. Ir M van Asseldonk
Docent biologie
Wageningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten