vrijdag 16 maart 2012

reactie Nieuwsuur uitzending Ritalingebruik

Christel van Toor heeft de redactie van Nieuwsuur geschreven n.a.v. het item over Ritalingebruik. Zij kreeg van het programma de volgende reactie

Beste Christel van Toor,


Ik reageer op uw email naar aanleiding van de uitzending van Nieuwsuur over het gebruik van Ritalin door jonge kinderen, afgelopen zaterdag j.l. Ik wil u hartelijk danken voor uw kritische reactie.


Ook wil ik benadrukken dat het geenszins de bedoeling is geweest om het gebruik van Ritalin in een kwaad daglicht te stellen. Het idee om het programma te maken ontstond naar aanleiding van de Kamervragen die Lea Bouwmeester aan de minister van Volksgezondheid had gesteld over het gebruik van Ritalin door kinderen van onder de zes. Wij vonden dit een nieuwswaardig gegeven en wilden dit in beeld brengen. Als tegengewicht hebben wij Kinder- en Jeugdpsychiater Arien Storm gevraagd om haar kant van het verhaal te vertellen.


Wij zijn heel goed op de hoogte van het feit dat een groep kinderen veel baat heeft bij het gebruik van Ritalin en dat het medicijn gunstige effecten kan hebben op veel mensen. Wij hebben de discussie willen belichten die in de politiek is ontstaan door de Kamervragen van mevrouw Bouwmeester. Het blijft een controversieel onderwerp en wij begrijpen daarom dat de uitzending veel reacties heeft opgeroepen. Wij zijn blij dat dit geleid heeft tot een hernieuwde discussie.


Blijft u ons vooral kritisch volgen. Nogmaals hartelijk dank voor uw reactie.


Met vriendelijke groet,


Milena Holdert
research-redactie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten