zondag 19 februari 2012

petitie en fietsen tegen de bezuinigingen op passend onderwijs

Beste mensen,
Hieronder vraag ik aandacht voor een bijzondere actie tegen de bezuinigingen op passend onderwijs. De organisatoren vragen ook om samenwerking om de petitie en actie groter te maken. Wij ondersteunen deze actie van harte en houden jullie op de hoogte! Wij staan op 6 maart in de Amsterdam ArenA en hebben onze medewerking inmiddels toegezegd,(binnenkort meer info!) maar hiervoor geldt: hoe meer actie hoe beter!!

Hun bericht:

Wij staan op petitie.nl onder de naam stop de bezuinigingen op het passend onderwijs. Wij zijn een cluster 3 stichting in het oosten van het land genaamd ZML TWOG. Om te ageren tegen de bezuinigingen hebben wij de actie "niet voor niets op de fiets" in het leven geroepen, om zo op een ludieke wijze de aandacht van de media en de politiek te krijgen voor de bezuinigingen op passend onderwijs en de gevolgen er van.

Onze actie in het kort: we gaan vanaf 5 maart per tandems en fiets richting Den Haag fietsen. We starten rond 9.30 met fietsen vanuit Hengelo OV, Almelo en Neede, 200 km fietsen. Op 6 maart willen we met zoveel mogelijk mensen de laatste kilometers naar het Binnenhof afleggen. Rond 10.30 uur willen we arriveren op het Binnenhof. Ouders, scholen en organisaties die willen meefietsen kunnen zich opgeven via onze site en kunnen opstappen op een van de centrale opstappunten en/of op eigen gelegenheid naar het Binnenhof gaan. Ons ideaal plaatjes is: een Binnenhof vol tandems, driewielers, duo fietsen, maar ook gewone fietsen. Om 12.10 bieden we onze petities aan, aan Dhr. Boris van der Ham van D66.

Is het een idee dat we samen hier een grote actie van maken en dat jullie 6 maart om 12.10 uur aansluiten? Ik weet niet wat jullie al wel en/of niet geregeld hebben, maar het zou fijn zijn als zo veel mogelijk ouders (met of zonder hun kind, afhankelijk of het kind het aan kan en zelf wil) daadwerkelijk op tandems, enz. op het Binnenhof staan. Hoe groter en massaler deze actie, en ook die van jullie, hoe beter het bij de politiek aan komt en de media aandacht aan deze bezuinigingen wil besteden. Ook kunnen we elkaars acties bij elkaars contacten onder de aandacht brengen.


www.nietvoornietsopdefiets.nl

Hier onder meer info over onze actie.

Beste mensen,

Medewerkers van de stichting ZML TWOG fietsen op tandems naar het binnenhof. Met deze actie willen zij een duidelijk signaal afgeven richting de Tweede Kamer: De bezuinigingen op Passend Onderwijs zijn desastreus voor leerlingen in het Speciaal Onderwijs. Het starschot valt op 5 maart en het peloton zal op 6 maart op het Binnenhof finishen. Hiermee sluiten zij aan op de landelijke protestactie.

De metafoor van het fietsen met een tandem staat symbool voor de kernwaarden van het Speciaal Onderwijs: leerlingen voortdurend blijven motiveren om te participeren in onze maatschappij. Om dit doel te bereiken is wel de nodige begeleiding noodzakelijk. Begeleiding die in de knel komt door de bezuinigingsmaatregel.

Door de bezuinigingen gaan 6.000 banen in het speciaal onderwijs verloren. Het doel van Passend onderwijs is dat er meer leerlingen met een speciale behoefte naar het regulier onderwijs gaan. Klassen worden daardoor alleen maar groter. Leerlingen die eerder naar het speciaal onderwijs zouden gaan, moeten zich nu staande gaan houden binnen het reguliere onderwijs. Het reguliere onderwijs heeft niet de tijd of de middelen om deze kwetsbare groep op te vangen. Scholieren krijgen hierdoor niet de ondersteuning die ze nodig hebben, waardoor steeds meer jeugdigen voortijdig de school zullen verlaten met alle gevolgen van dien.

Met deze actie strijden we voor de belangen van onze leerlingen en hun ouders/verzorgers. Niet alleen voor de leerlingen in het speciaal onderwijs is het zorgelijk dat er bezuinigd wordt, ook voor leerlingen in het regulier onderwijs is dit een potentiele ramp.

De medewerkers van de Stichting ZML TWOG roepen alle scholen (in het regulier en speciaal onderwijs) en alle bezorgde ouders op om de petitie te ondertekenen en mee te fietsen naar Den Haag. Via de website www.nietvoornietsopdefiets.nl staat meer informatie over deze actie. Hier kan ook de petitie worden ondertekend en worden aangemeld voor de tocht. Ook vindt u daar een link naar onze Twitter en Facebook.



Met vriendelijk groeten,


Het actie comité niet voor niets op de fiets.


P.a. Europastraat 50-a1
7622 KG Borne

info@twog.nl

klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten