vrijdag 4 november 2011

basiscursus autisme

n.b. deze cursussen worden ook in andere AIC's gegeven, informeer even bij de NVA! of informeer bij het AIC bij jou in de buurt!

NVA Basiscursus Autisme op 17 November as.

De basiscursus van de Nederlandse Vereniging voor Autsime is met name bedoeld voor mensen die net te maken hebben met autisme. Maar ook voor de mensen die hun kennis over autisme nog eens willen opfrissen is het een interessante dag. Er wordt veel gebruik gemaakt van filmfragmenten en voorbeelden uit de praktijk.

In het eerste dagdeel behandelen we wat autisme nou precies is en wat voor problemen dat daardoor ontstaan bij de persoon met autisme en de omgeving.

Het tweede dagdeel bestaat uit uitleg van de theorieën die er zijn om het autisme te begrijpen en tips om er mee om te gaan.

We sluiten de dag af met een mogelijkheid om nog even met elkaar na te praten en om te bekijken wat voor nieuwe boeken en films er uit zijn mbt autisme.
De deelnemers ontvangen een informatiepakket en een certificaat als bewijs van deelname.

Voor NVA leden kost de dag € 45,- ( voor twee leden uit het zelfde gezin € 80,- ), inclusief lunch ( broodjes en koffie/thee) en cursuspakket.
Voor mensen die nog niet lid zijn kost de dag € 75,- ( voor twee leden uit het zelfde gezin € 120,- ), inclusief lunch ( broodjes en koffie/thee) en cursuspakket. Lid maken kan ook nog zie www.autisme.nl .

De cursusdagen starten om 10.00 uur en duren tot 16.00 uur met een half uur lunchpauze om 13.00 uur.

Aan de Derkinderenstraat 10-18 in Amsterdam (Gebouw Trivium, stichting MEE Amstel & Zaan).
Deelnemersaantal is maximaal 25. Bij meer aanmeldingen wordt bekeken of de cursusdag herhaald kan worden.

Opgeven kan men zich via Tosca.schoenmakers@autisme.nl o.v.v. Inzicht in autisme Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten