donderdag 13 oktober 2011

mantelzorgpanel

Mantelzorgers werken hard en ze maken heel wat mee. Daar valt op sociale media als Twitter en Facebook, en in allerlei weblogs, elke dag uitgebreid over te lezen en steeds meer mensen doen dat ook. Maar de stormachtige groei van dat soort media heeft ook het nadeel dat je verhaal in die dagelijkse stortvloed van berichten maar al te snel raakt ondergesneeuwd. Op het Nationale Mantelzorgpanel (een initiatief van belangenvereniging Mezzo) is dat anders.


Hoe werkt het?
Bij het Mantelzorgpanel gaat het juist om de mening van mantelzorgers over allerlei zaken die met hun werk te maken hebben. Na registratie krijgt u 8 tot 10 keer per jaar per e-mail een uitnodiging om een een aantal korte meerkeuzevragen te beantwoorden. Die vragen hebben betrekking op onderwerpen als bijvoorbeeld de combinatie van werk en mantelzorg, financiën, ervaringen met hulpverlening en politieke ontwikkelingen, en het kost u maximaal 10 minuten van uw tijd. Natuurlijk wordt u ook via e-mail op de hoogte gehouden van de resultaten. U hoeft trouwens geen lid te worden van Mezzo om deel te nemen aan het panel: het staat open voor alle mantelzorgers en ex-mantelzorgers.

Waarom meedoen?
Met uw reacties kan Mezzo de belangen van mantelzorgers nog beter behartigen. Bijvoorbeeld door de knelpunten nog meer onder de aandacht van de media te brengen, zodat steeds meer mensen gaan zien wat u als mantelzorger eigenlijk precies doet. En dat is in deze roerige tijden, waarin Kamerleden en andere politici niet altijd blijk geven van een al te onderbouwde visie over de zorg, hard nodig.

Meer informatie vindt u op de website van het Nationaal Mantelzorgpanelklik hier Daar kunt u zich registreren en meedoen aan het panel. U wordt per email van de ontwikkelingen op de hoogte gehouden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten