woensdag 19 oktober 2011

blog Anne Meren Kan iemand dit kabinet een rekenmachine lenen?

Kan iemand dit kabinet een rekenmachine lenen?

Rekenen schijnt niet de beste eigenschap van dit kabinet te zijn; ik bedoel als je er de laatste maanden drie keer vele miljoenen naast zit dan gaat er toch wat mis in de denkertjes van de dames en heren.



Het PGB (PersoonsGebonden Budget) daar moe(s)t op bezuinigd worden en veel ook. Als de bezuinigingen er eenmaal doorheen zouden zijn dan zou 'ons' kabinet maar liefst 900 miljoen in de kas hebben. Bingo zou je denken.



Daar was de oppositie het niet mee eens en liet het fijne plan van onze minister nog eens narekenen door het CPB (Centraal Plan Bureau) en wat bleek: het plan zou maar liefst 300 miljoen minder opleveren en 22.000 banen kosten (en wat kost dát niet aan WW-uitkeringen etc?). En als dit kabinet haar belofte zou nakomen en de zorg zou regelen via instellingen dan zou de teller zelfs op nul uitkomen. Immers, wat iedereen allang wist: zorg via de zorgbureau's of via thuiszorgorganisaties is vijf(!) maal duurder dan een PGB. Ach dacht dit kabinet, we hebben er piep aan wat het CBP zegt, we draaien gewoon fijn door en zeggen dat wij gelijk hebben. Wonderlijk nietwaar? Dit muisje krijgt dan ook nog een flinke staart, want er wordt gegoochelt met cijfers alsof het snoepjes zijn.



Dan het Passend Onderwijs. Een minister die er klakkeloos vanuit ging dat er alleen maar domme mensen in dit land bestonden. Ze smeet met getallen (300 miljoen, zou dat het foutje zijn van de PGB's?) en hoera het eindresultaat was dat iedereen dik tevreden zou zijn en dat het ook nog eens vele malen goedkoper zou zijn. *kuch, wederom een rekenmachine en denkfoutje. Nee, er waren niet meer kinderen die naar het Speciaal Onderwijs gingen (sterker nog, juist veel minder) en door haar fijne plan gaan er duizenden banen verloren (daar komt de WW weer om de hoek zetten). Wederom gaan ze over lijken en denken ze niets eens over mensen na, maar begraven ze zich in cijfertjes die ze zelf niet eens bij elkaar kunnen optellen. Gelukkig deden anderen dat weer wel en kwam er net zoals voor het PGB, de opstand van het volk (met de goede cijfers...).



Dan was er nog iets met Griekenland, ook iets met miljoenen, Rutte grapte er zelf nog over dat het toch iets met 50 was.....ja 50 miljard Mark, waar jij over struikelde en waar je je voor moest komen verantwoorden in de Tweede Kamer, terwijl je met je blote kont op een warm strandje zat. Ach 50 miljard, wat maakt het ook uit, Griekenland gaat het toch niet redden blijkt nu.



Het is tenenkrommend dat 'ons' kabinet zo goochelt met cijfers waar het over mensen en levens gaat, ik vind het een schande en ik weiger dan ook om dit 'mijn' kabinet te noemen.



Bij deze dus: kan iemand even een rekenmachientje te leen opsturen naar deze rekenwonders? Of zal ik ze mijn zoon even lenen? Nah, op knopjes kunnen ze toch wel? Of is dat zelfs teveel gevraagd?



Zwaai!

Anne Meren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten