maandag 12 september 2011

activiteiten autisme en adhd

MEE Amersfoort Berkenweg 19.00 - 21.45, 20 september Autisme Informatie Centrum. Vrouwen/meisjes met autisme.Deelname gratis. Marlies spreekt als ervaringsdeskundige. Verder spreken psychiater Agaath Been en Sociaal Psychyatrisch Verpleegkundige Richard Touw (sociale aspecten onderzoek behandeling). Aanmelden amersfoort@lice.nl t.a.v. Ria v.d. Grootevheen

Rode Hoed Oosterhuiszaal. Autisme: een levenlang anders. Van evolutionair voordeel tot toenemende kwetsbaarheid met prof. dr. Rutger Jan v.d. Gaag.
26 september aanvang 20.00 uur. Toegang 7,50 Euro via www.rodehoed.nl programma. Let op een tweede persoon kan gratis mee door de naam van deze persoon te mailen naar recptie@rodehoed.nl voor 19 september 9.00 uur.
De manier van 'anders' denken van autisme heeft in de evolutie grote voordelen gebracht, en staat aan de basis van talloze wetenschappelijke vorderingen. Denk vooral aan de digitale computertechnologie! Maar deze wijze van denken heeft zijn keerzijde, en in toenemende mate raken mensen met autistische kenmerken in moeilijkheden in onze snelle maatschappij. Nieuwe inzichten in de neurobiologie van het functioneren van het brein en in de neuropsychologie helpen ons om beter zicht te krijgen op de sterke en kwetsbare kanten van mensen met een autismespectrum stoornis. Hoe kunnen wij hen helpen om een 'anders' maar niet minder volwaardig leven te leiden?
Rutger Jan v.d. Gaag is gespecialiseerd in de ontwikkelingsstoornissen autisme, adhd en verslaving. Hij is hoogleraar in het UMCN St.Radboud en Karakter Universitair Centrum Kinder en Jeugdpsychiatrie Nijmegen. Ook is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Hij is momenteel regelmatig in het nieuws door de acties in GGZ en de gang naar de rechter die hij daarmee wil maken.
Persoonlijk vind ik zijn lezingen uitermate duidelijk en goed te volgen!

En dan nog een keer aandacht voor de lotgenotencontactdag ADHD 22 Oktober in Dierenpark Amersfoort, georganiseerd door Impuls en ADHDXtra. Professionals zullen vragen beantwoorden, er is een informatiemarkt en je kunt het park bezichtigen. Maar bovenal kunnen jullie elkaar ontmoeten en ervaringen en tips uitwisselen. Het thema is deze keer succes met ADHD. Kaartverkoop kijk op de site www.lotgenotencontactdag.nl Tevens een oproep aan professionals om de mensen met raad en daad bij te staan deze dag, en aan standhouders die op de informatiemarkt willen staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten