maandag 12 september 2011

Pauw en Witteman: Crowdsourcing

Crowdsourcing. Nederlanders bedenken samen een alternatieve troonrede. Ik vind het wel een uitdaging! Mensen worden geprikkeld samen nieuwe originele voorstellen te doen. Te denken in oplossingen ipv wat willen wij niet. Via www.pauwenwitteman.nl kun je je idee insturen. Het gaat om creatieve oplossingen. Uit alle reacties komen dan ideeen bovendrijven. Met elkaar kunnen we erover discussieren via twitter, hyves, facebook, blog. Mensen verzamelen met elkaar een grote mate van deskundigheid.
Het gaat om optimistische voorstellen (de echte troonrede is immers al pessimistisch genoeg). Aan tafel werden bijv. genoemd meer geld voor sport, of de Bolk: iedereen een gratis theaterticket.
In IJsland werd uit reacties een comite gekozen dat aan een grondwetsvoorstel werkte. Het hele proces was volledig transparant. Iedereen kon meedenken, voorstellen doen, suggesties bedenken via internet. Zo kwamen ze tot een voorstel en dat is nu voorgelegd aan het parlement.
Ik zie wel kansen.
Ik las bijv. deze reactie van Irma op twitter.
onderwerpen voor een positieve troonrede: PGB niet afschaffen maar uitbreiden, GGZ makkelijker toegankelijk maken en GEEN eigen risico. JSF wordt niet aangeschaft, bureauratie en geldverslindende systemen rondom allerlei certificeringen worden afgeschaft. Goed zorgen voor de nieuwe generatie duidelijk en goed onderwijs door kwaliteit, kennis, rust, duidelijkheid in lokalen terug te brengen.

O.K. moet nog worden uitgewerkt maar op zich mooi. Zo maken we van onze eigen stapeling van maatregelen waar we mee te maken krijgen een andere stapeling.
Van mij mag daar nog bij het stoppen met geldverslindende al dan niet militaire acties zoals Kunduz.

Zelf had ik ook een idee.
Ik ben geraakt doordat mensen met pgb, wajong, sw, rugzakje etc. zelf heel goed voor ogen hebben welke zorg, hulp en begeleiding zij nodig hebben waardoor zij zelfstandig als volwaardig burger kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dat is voor iedereen anders. Maar er zijn ook veel mensen die helemaal niet bewust kiezen voor derg. voorzieningen. Mensen voor wie het geen verschil maakt ZIN of bijv. PGB.
Ik vind allereerst dat er 1 loket moet zijn voor voorzieningen op alle leefgebieden. Wonen, werken, school, hulp en begeleiding in dagelijks leven.
Ieder mens schrijft zijn eigen zorg/begeleidingsbehoefte plan. Motiveer welke zorg en begeleiding nodig is. Mensen moeten dat zelf schrijven en dit plan staat vast voor je leven. Mensen zijn verplicht te melden als er meer of juist minder zorg nodig is. Dan kan het plan worden aangepast. Het kan bijv. verschuiven van meer op wonen maar minder op werk. Hulpverleners (bijv. mee bureau jeugdzorg) mogen helpen het plan te schrijven maar belangrijk uitgangspunt is dat het de vraag is van de mensen zelf. Zoveel als mogelijk worden de kinderen en volwassenen om wie het gaat er ook zelf bij betrokken. Dit plan wordt voorgelegd aan bijv. een zorgkantoor. Die vertaald de hulpvragen in financien. Door vooraf opgestelde vragen kunnen mensen aangeven hoeveel hulp nodig is, daar hebben mensen zelf goeie kijk op.Voor opgroeiende kinderen zal wellicht een herziening vaker nodig zijn.

Ik ga dit maar eens insturen! Goed idee?

Hoe kun je mijn idee steunen? Ga naar site klik hier Crouwdsourcing/Alternatieve troonrede. Registreer je. Zoeken Miek65 en je ziet mijn idee en kunt stemmen, meedenken, oplossingen bedenken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten