zondag 28 augustus 2011

Plein der beschaving

Het Plein der beschaving is opgericht na de protesten van Schreeuw om Cultuur (meer dan 100.000 deelnemers), de Mars der Beschaving en de acties op het Malieveld (10.000deelnemers).
Cultuur is meer dan kust alleen! Doelstelling is de maatschappelijke dialoog op gang te houden met iedereen die zich betrokken voelt. In deze samenleving hoort ruimte te zijn voor iedereen, ook voor de zwakkeren. Plein der Beschaving wil een open samenleving waar ruimte is voor wetenschap, voor milieu, kunst, onderwijs, zorg en voor experiment. Zij staan voor een samenleving waarin de mens en haar waardigheid niet voortdurend langs de meetlat van het geld wordt gelegd.
Waar discussie gevoerd wordt op basis van feiten en respect. Er moet actie gevoerd worden tegen de door dit kabinet uitgedragen wereldbeeld. Dit kabinet presenteert de rekening van de falende vrije markt aan hen met de zwakste schouders. De gewone man, gehandicapten, zieken, kinderen, allochtonen, ouderen en mensen met psychologische of psychiatrische problemen.
Plein der Beschaving staat pal voor sterke waarden als tolerantie, aandacht en extra zorg voor wie dat nodig heeft. "Wij staan voor het Nederland dat ooit het gidsland was voor de rest van de wereld".
Om het tij te keren hebben wij elkaar nodig! Iedereen kan aansluiten bij het Plein der Beschaving. Er wordt campagne gevoerd onder 1 noemer met 1 verhaal. Met iedereen die dit land op een positieve manier wil opbouwen, met iedereen die geen genoegen neemt met de visieloze saneringen van dit kabinet.
Op het Plein der Beschaving bij Cultureel Centrum de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord wordt elke vrijdag om 17.00 een informatiebijeenkomst georganiseerd.
Er is net een actievergadering op 26 augustus geweest om de actieplannen op elkaar af te stemmen. O.a. collega-actievoerders Terug naar de bossen was hierbij aanwezig.
Zodra hierover meer bekend is laat ik het zeker weten!
Inmiddels is ook Platform Verontruste Ouders supporter geworden van Plein der Beschaving. Iedereen, juist ook burgers kunnen het initiatief steunen. www.pleinderbeschaving.nl En...iedereen kan zijn eigen plein organiseren in haar/zijn stad of dorp.
Uiteraard is Plein der Beschaving 19 september ook luid en duidelijk aanwezig in Den Haag met sympatisanten
Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten