donderdag 25 augustus 2011

Actiebulletin 2 CGRaad Protestmanifestatie 19 sept

Manifestatie, hoezo dan?
Op maandag 19 september is het zover: de CG-Raad, de vakbonden en vele maatschappelijke organisaties voeren actie in Den Haag. Tegen de vele kabinetsmaatregelen die chronisch zieken en gehandicapten regelrecht treffen in hun mogelijkheden om mee te doen en in hun portemonnee.
Het PGB verdwijnt grotendeels en daarmee de mogelijkheid om het leven zelf in te richten. Noodzakelijke zorg en voorzieningen worden duurder of worden helemaal niet meer vergoed. In het onderwijs verdwijnen de rugzakjes. In de arbeidsplaatsen bij de sociale werkvoorziening wordt fors gesneden. Veel Wajongers verdwijnen in de bijstand zonder kans op werk. En gemeenten krijgen minder geld waardoor ook zij op vervoer, begeleiding en voorzieningen van chronisch zieken en gehandicapten gaan bezuinigen. Dit leidt ertoe dat de kansen in de maatschappij -op werk, op een fatsoenlijke opleiding, en een fijn sociaal leven- voor veel chronisch zieken en gehandicapten slechter worden.
Hier moet een einde aan komen! Het gaat dus om een hele trits maatregelen en daarom luidt de leus van onze actie 'STOP DE STAPELING'

Kom naar Den Haag!
Steeds meer partijen sluiten zich aan bij deze manifestatie en de actiedag belooft een succes te worden! Ook u kunt aan het succes van de actie bijdragen en uw stem verheffen tegen de ingrijpende kabinetsmaatregelen. Kom op 19 september naar Den Haag! Dit kabinet zet chronisch zieken en gehandicapten buitenspel op alle terreinen: werk, inkomen, zorg, wonen en onderwijs. Redenen te over om mee te doen aan dit proces. Noteer 19 september in uw agenda als actiedag! Laat zien en horen dat u het niet eens bent met dit kabinetsbeleid.

Wat en waar?
De CG-Raad en een aantal maatschappelijke organisaties laten op 19 september van zich horen en zien via een eigen programma dat klinkt als een klok!
Iedereen is vanaf 11.30 welkom. Het programma start om 12.00 uur. Plaats Koekamplaan in Den Haag. De locatie kan altijd nog wijzigen op basis van de opkomst en andere activiteiten. De Koekamplaan ligt dichtbij het Centraal Station Den Haag, langs het Malieveld. Voor bewegwijzering vanaf het Centraal Station wordt gezorgd.
Programma
12.00-13.00 uur Podiumprogramma. Interviews met de mensen om wie het gaat: mannen en vrouwen, jong en oud, die allemaal worden getroffen door de kabinetsmaatregelen. Wat betekenen die maatregelen voor hun dagelijks leven? Een optreden van Eskalibur van Steinmetz Compaan
12.00-13.30 uur Rondom het podium. Er staan tal van activiteiten van verschillende organisaties op het programma. Al deze activiteiten laten op een speelse manier zijn welke effecten het kabinetsbeleid heeft voor mensen met een chronische ziekte of handicap. Er wordt momenteel gewerkt aan verschillende programmaonderdelen, maar een tipje van de sluier wordt vast opgelicht: een ludieke fotosessie en een babbelbox.
13.45 Gezamenlijke demonstratie. Start rondgang met vakbonden en andere organisaties rond het Binnenhof.
Na afloop van de demonstratie volgt een gezamenlijk slotprogramma op de Koekamplaan. Meer informatie hierover volgt nog.

Oproep: Meld u aan als vrijwilliger
Bij een grootschalige manifestatie als deze zijn er veel mensen nodig voor allerlei hand- en spandiensten. Denk daarbij aan de ordedienst (toezicht op een goed verloop van de actie), het uitdelen van folders en andere actiematerialen, mensen de weg wijzen etc.
Gezocht wordt naar veel mensen die zich voor deze onmisbare activiteiten willen inzetten. Help mee deze dag tot een onvergetelijke actiedag te maken en meld u aan als vrijwilliger! Reactie naar acties@cg-raad.nl

Vervoer
Er wordt vanuit gegaan dat iedereen op eigen gelegenheid naar Den Haag komt. Voor degenen die niet in staat zijn vervoer naar Den Haag (en terug naar hun woonplaats) te regelen en aangewezen zijn op aangepast vervoer heeft de KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) een speciale gratis service aangeboden. De KNV zet die dag aangepaste taxibusjes in die mensen thuis ophalen en weer thuisbrengen. UITERLIJK 5 september aanmelden aanmeldformulier site CG-Raad www.cgraad.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten