dinsdag 28 juni 2011

Autisme Beleven in Twente

Zaterdag 10 september 2011 van 09.00 uur tot 16.45 uur in De Vrijhof van de Universiteit Twente, Gebouw 47, Drienerlolaan 5, 7500 AE, Enschede

Mensen met autisme willen hetzelfde als jij en ik: begrepen worden zoals ze zijn en een volwaardige plaats in de maatschappij. Deze dag is voor Iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen.

Dit jaar komt een gastspreker van het Autisme Centraal Gent uit België. Kobe Vanroy is een educatief medewerker met ervaring als leerkracht en leerlingbegeleider van normaal begaafde jongeren met autisme. Kobe Vanroy verzorgt het plenaire ochtendprogramma met voor de pauze de Cognitieve verklaringsmodellen (TOM,CC,EF). Het wordt geen theoretische manier van uitleggen. Kobe Vanroy legt zeer de nadruk op “eerst herkennen bij jezelf en de wereld rondom ons” en dan pas begrijpen bij anderen. Na de pauze Concrete communicatie. (Waarom, hoe en wat communiceren).

Na de lunchpauze kunt je een workshop volgen:
1. Marcel Meinsma met mediërend leren en autisme
Elk kind heeft een onbeperkt leervermogen en het recht om zich te ontwikkelen. Bij mediërend leren wordt ervan uit gegaan dat de cognitieve, verbale en emotionele ontwikkeling van iedere leerling te stimuleren is door tussen komst van de leerkracht.
2. Hoe is het om autisme te hebben?
Wat betekent dit voor je zintuigen. Marianne v/d Arend neemt u mee in haar wereld.
3. Kennis maken met het Autisme Belevings Circuit
Het ABCircuit is ontwikkeld door Autisme Centraal Gent in België. Het is voor iedereen die autisme wil leren kennen. Via korte opdrachten brengt het ABCircuit je in de gevoelswereld van Autisme. Smaakt een citroen altijd zuur? Werkt een badmeester wel in een zwembad? Is Nederlands echt de taal die je begrijpt?
4. Welkom in mijn wereld
Marijke Hoex is ervaringsdeskundige. Samen met moeder Mieke laat ze zien HOE het is en WAT het leven met autisme is. De dag wordt afgesloten met de voorstelling een Indiaan in huis uitgevoerd door theatergroep BINT. Casper weet alles van Indianen en het liefst ordent hij elke dag de veertjes van zijn indianentooi. Het is een herkenbare en ontroerende voorstelling over autisme en de impact ervan op de nabije omgeving.
De kosten zijn € 55,- per persoon. Dit bedrag is inclusief reader, koffie/thee en lunch.
Aanmelden kan via j.h.m.davina@utwente.nl Voor inlichtingen: Irma Davina 06-51346633
Geeft bij aanmelding aan welke workshop je wilt bezoeken en een reservekeuze? Wees er op tijd bij want VOL=VOL. Na inschrijving ontvang je een factuur en nadat deze is voldaan krijg je een toegangsbewijs toegestuurd via de mail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten