zaterdag 12 oktober 2013

het was me het weekje wel...

Een drukke week kunnen we met een voldaan gevoel afsluiten!

Allereerst was er het aanbieden van de petitie. Eerst was het nog spannend of we de 50.000 gingen halen en iedereen deed nog veel moeite om er aandacht aan te besteden met de hashtag #50duizend. Er was vooraf en tijdens de debatten media-aandacht. Veel mailverkeer over en weer.

Angelique Bergsma stapte woensdag op de eerste trein naar Den Haag. We waren ruim over de 50.000 handtekeningen geschoten. Op de radio hoorde ik de interviewer van radio 1 NOS op het station Angelique aankondigen. Zij vertelde op de radio openhartig over haar zorgen voor de toekomst. Haar kinderen hebben levenslange begeleiding nodig, maar nu de gemeente gaat oordelen of en welke zorg nodig is maakt zij zich ernstig zorgen. Nu al zit zij met de handen in het haar vanwege (niet)passend onderwijs!
Samen met Menno Oosterhoff o.a. mocht zij de petitie aanbieden. De petitie is nog niet gesloten, dus mocht u nog niet getekend hebben www.petitiejeugdggz.nl
Daarna naar Nieuwspoort. En de debatten volgen.
Er werden veel kritische vragen gesteld door de oppositie. De wet rammelt aan alle kanten, ook juridisch. Er werden amendementen ingediend. Het bericht uit de Volkskrant dat de wet tamelijk moeiteloos er doorheen kwam is waarschijnlijk geschreven door een niet oplettende journalist want ook donderdag en a.s. dinsdag is het op de agenda (geweest). Uit de vragen kon je opmerken dat er goed naar de werkvloer en ouders is geluisterd m.b.t. zorgen. Ook het belang van het PGB kwam aan de orde. Zoals we allemaal weten is dit goedkoper dan ZIN en kan daarmee zorg op maat worden ingekocht. De eigen regie en wat ouders kunnen doen als ze het niet eens zijn met de beslissing van hun gemeente kwam ook voorbij. Loes Ypma twitterde trots dat ouders eigen regie hebben bij het samenstellen en uitvoeren van het gezinsplan. Maar....het is wel een plan van de hulpverlening waar ouders en jeugdigen dan een reactie op kunnen geven. Daarbij is er geen eigen regie bij het kiezen van de juiste zorg. Dus: hoezo eigen regie?
's avonds waren Angelique en Menno te zien bij Hart van Nederland en was er een reportage gemaakt met jongeren en behandelaar van de Hoenderloo Groep. Jongeren vertelden dat ze soms wel in acht huizen daarvoor gewoond hadden. Daarmee werd het belang van goed aansluitende specialistische zorg haarscherp duidelijk. De jongeren hadden weer perspectief op opleiding en/of werk en hadden hun oude leven achter zich kunnen laten.
Helaas overheerste het nieuws over grooming, een of andere sexmaniak die minderjarige meisje op internet opspoorde. Heel belangrijk, maar daardoor zijn diverse interviews niet uitgezonden. Pauw en Witteman besteden liever aandacht aan andere belangrijke zaken zoals een apenkoor.
Nu ja de media heb je zelf niet in de hand.
Donderdag was ook een mooie dag want: de lancering van de ADHD-glossy Suzan. Ik moet zeggen ik heb menig symposium en congres bijgewoond maar deze positieve sfeer was overweldigend. Wat een enthousiasme. De medewerkers van de glossy hadden een spetterend symposium neergezet met sprekers als Robert Vermeiren, Milou van Hintum en Michiel Noordzij, Sandra Kooij, Jill (ervaringsdeskundig), Julie Houben van Impuls e.v.a. en videoboodschappen van o.m. Peter Dijkshoorn en Arga Paternotte. Geweldig dat ze het geflikt hebben: Suzan en Angelique hebben bewezen dat een impulsief idee daadwerkelijk verwezenlijkt kan worden maar ook hulde voor alle medewerkers zoals Wemmie en Zafanja  en natuurlijk voor de mensen die in de glossy staan. Wat is ie schitterend!! Als zelfs mijn doorgaans erg kritische zoon al trots is dat hij met ma's column erin staat...Ook emotionele momenten zoals Angelique die de dag aan haar moeder opdroeg en de twee dochters die een eigen glossy kwamen aanbieden. Oh...en dan was er natuurlijk het ontroerende optreden van Tim, ambassadeur van Hoezo Anders, en een zeer herkenbare, grappige, maar ook emotioneel treffende optreden van theatergroep Bint. En Danielle Krijger die het geheel aan elkaar prate, zeker geen makkie want alles ging natuurlijk wel op zijn ADHDees.
Iedereen was trots....dat het gelukt was een tijdschrift te maken met goed nieuws over ADHD. Het leek alsof iedereen daar naar gehunkerd heeft. Nu kunnen we refereren aan reeele beeldvorming, naar mogelijkheden en kansen.
En er is zoveel animo dat nummer 2 al bijna vol staat!
Ook hebben? www.adhdlifestylemagazine.nl

Ondertussen is ook nog het boek Hypersapiens van Sandra Kooij en Suzan Otten Pablos uitgekomen.
Doet ze er gewoon even bij. Alles wat je wilt weten over ADHD bij volwassenen, echt een aanrader.
Het ligt al op mijn nachtkastje.

Zo...en nu is het weekend en ga ik lekker lezen...in de adhd-glossy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten