donderdag 1 augustus 2013

demonstratie Amsterdam 21 sept Beursplein stop bezuinigingen

Op Facebook kun je een groep stop bezuinigingen nu vinden. Vanavond het bericht dat ZZP's worden gekort onder het mom dat PGB goedkoper moet zijn dan ZIN. (zie www.pgb.nl) Het is duidelijk dat met name mensen met een beperking onevenredig hard getroffen worden door de bezuinigingen.
Daarom sluit ik mij aan bij onderstaande oproep via facebook

 • 13:00 tot 15:00
 • Beursplein Amsterdam
 • OPROEP DEMONSTRATIE STOP BEZUINIGINGEN

  Het comité Stop Bezuinigingen roept op tot een demonstratie op zaterdag 21 september 2013 in Amsterdam tegen de bezuinigingsplannen van Rutte-2.

  Deze VVD/PvdA-regering heeft opnieuw miljarden aan bezuinigingen aangekondigd. Er wordt bezuinigd op de (thuis)zorg en kinderopvang, de huren gaan omhoog en de lonen en uitkeringen liggen onder vuur. Bovendien nemen (jeugd)werkloosheid en armoede toe. Daarmee worden de kosten van de door de banken veroorzaakte crisis afgewen...teld op kwetsbare groepen in de samenleving. Ondertussen worden bonussen, belastingontwijking en topinkomens niet aangepakt door het kabinet. Onder Rutte-1 was het resultaat hiervan dat werkelijk iedereen er op achteruit ging behalve de rijkste 10 procent van de bevolking, die werden alleen maar nog rijker.

  De Nederlandse bevolking pikt dit niet langer en wendt zich nu massaal af van dit kabinet. Nog maar 18 procent heeft vertrouwen in deze VVD/PvdA-coalitie. Het is tijd om het tij te keren en te kiezen voor een progressief alternatief waarin solidariteit tussen bevolkingsgroepen voorop staat. Jong en oud, migrant, vluchteling en autochtoon, schouder aan schouder in het verzet tegen de asociale plannen van dit kabinet. Stop de bezuinigingen, haal het geld waar het zit!

  Wij roepen op voor een demonstratie in Amsterdam tegen de bezuinigingsplannen op zaterdag 21 september 2013. De demonstratie start om 13 uur op het Beursplein (dichtbij Amsterdam CS) en loopt via Dam/Rokin/Amstel naar de Dokwerker (bij metro Waterlooplein).
   
 • 3 opmerkingen:

  1. Ik sta hier heeelemaal achter, maar zo jammer dat ik er op 21 sept. niet bij kan zijn. Toch eindelijk een initiatief op dit vlak, want de graaicultuur moet afgelopen zijn.
   Hopelijk komen er meer acties, dan probeer ik er wel bij te zijn. Succes !!! Ik hoop dat er heel veel mensen komen !

   BeantwoordenVerwijderen
  2. tja er is al een demo op 21september jammer dus voor deze anders zekers meegelopen.

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Best mogelijk dat de bruinhemden de demonstranten beperkt toelaten.

   BeantwoordenVerwijderen