donderdag 13 december 2012

gepest meisje springt voor ogen medell voor trein

En weer een dodelijk slachtoffer van pesten. Een 15-jarig meisje uit Staphorst pleegde voor de ogen van medeleerlingen zelfmoord door voor een trein te springen. Het meisje ging in Meppel op school en won twee jaar geleden nog een gedichtenwedstrijd met een gedicht over pesten. Er zijn dus voldoende signalen geweest maar toch heeft dit kunnen gebeuren. Het is heel erg dat kinderen die gepest worden kennelijk geen andere oplossing zien. Familie, vrienden, en de ook de leerlingen die dit hebben zien gebeuren wensen wij veel sterkte de komene tijd.
Als je kind gepest wordt dan kunnen zij terecht op bijv www.skizzle.nl om steun te vinden en hun verhaal kwijt te kunnen. De minister president reageerde eerder op een brandbrief van Jefrey Arenz. Pesten is een maatschappelijk probleem waartegen burgers in verzet moeten komen. Ook wees hij op pestprotocollen en strafbaar stellen.
N.a.v de dood van het meisje wordt in Meppel om Tweede Kerstdag een stille tocht tegen pesten georganiseerd. Wij houden jullie op de hoogte! http://www.telegraaf.nl/binnenland/21153869/__Gepest_meisje_schreef_gedicht__.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten