donderdag 5 juli 2012

Spoed aanvulling gezocht woongroep Oudkarspel

Als je op zoek bent naar een woonplek met begeleiding voor je kind is dit wellicht iets voor je. Dit is een oproep van woonproject Zaagmolenweg in Oudkarspel. Dit woonproject werd geleid door Philadelphia, maar nu Philadelphia zich terugtrekt wordt er een doorstart gemaakt als zelfstandig ouderinititatief. Met speod hebben ze nu nog enkele nieuwe medebewoners nodig.
 
Ouderinitiatief Zaagmolenweg zoekt nieuwe bewoners
Oudkarspel – Het Ouderinitiatief is opgericht in 1996 in samenwerking met de gemeente Langedijk en woningbouwvereniging Woonwaard. De doelstelling is om de bewoners zoveel mogelijk begeleid zelfstandig te laten wonen met ondersteuning van professionele begeleiders. Daarbij wordt uitgegaan van de capaciteiten van de bewoners, dus van wat men kan en niet van wat men niet kan. De begeleiding moet daarbij de bewoners sturen, waar nodig de grenzen bepalen en hen stimuleren in hun vaardigheden. Wensen of initiatieven van de bewoners dienen zoveel mogelijk op haalbaarheid door de begeleiding beoordeeld te worden en zo mogelijk te worden ondersteund.
Ouders blijven in grote mate betrokken bij het behalen van de doelstellingen en geven daarbij,  indien nodig, hun feedback en ondersteuning.
Ouders worden betrokken bij het aanstellen van nieuwe begeleiders.

Woonvoorziening

De woonvoorziening bestaat uit 2 gestapelde woningen.
In de benedenwoning is de gezamenlijke woonkamer en de eetkeuken en een mooie veranda. Beneden is er plek voor 3 bewoners. Er is een badkamer, een apart toilet en een kamer voor de slaapdienst.
In de bovenwoning is er ruimte voor 4 bewoners. Er zijn 2 badkamers en 2 aparte toiletten, waarvan één aangepast toilet. Er is een logeerkamer en er kan gebruik gemaakt worden van een groot balkon. Iedere bewoner heeft een eigen woon-slaapkamer die afgesloten kan worden door de bewoner. Deze ruimte is geheel in te richten door de bewoner zelf. De overige ruimtes worden gezamenlijk onderhouden, aangepast en opgeknapt. Op elke kamer is een aansluiting voor televisie en een aansluiting voor een vaste telefoon. De bovenwoning heeft een groot balkon en de benedenwoning een grote veranda. Aan de overkant van de straat is een grote supermarkt. Op 2 minuten loopafstand is een bushalte.
Bekostiging Ouderinitiatief
Voor de vaste lasten (huur, etc.) en het huishoudgeld (voeding, etc.) wordt door de bewoners op een gezamenlijke rekening geld gestort vanuit hun Wajong.
De zorg wordt bekostigd uit het PGB. Iedere bewoner krijgt een zorgverleningovereenkomst met een zorgplan, aan de hand daarvan wordt er personeel ingezet.
Medio 2012 wordt de zorgverlening door de zorgaanbieder stopgezet en is besloten om een vereniging op te richten en zelf personeel aan te nemen. Momenteel wonen er vier bewoners. Wij vinden het belangrijk dat er 24-uurzorg geleverd gaat worden.
Zodra er 5/6 bewoners zijn is 24-uurs begeleiding aanwezig. Minder dan 5 bewoners (huidige situatie), dan is er ’s nachts geen slaapdienst. Wel is er iemand die per mobiele telefoon oproepbaar is bij calamiteiten. De leeftijd van de huidige bewoners is 35 – 41 jaar. De bewoners maken overdag gebruik van de dagbesteding.

Per direct zijn er plaatsen beschikbaar in de boven- en benedenwoning.
Wij zoeken kandidaten (man en/of vrouw)
- in de leeftijd vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking.
- met een indicatie voor langdurig verblijf (wonen) in de vorm van een zorgzwaartepakket ZZP
  04 of 05 Een ZZP 03 is eventueel mogelijk in overleg.
- Kandidaten die een binding hebben met de gemeente Langedijk hebben de voorkeur.
- Bewoners en ouders/verwanten/belangenbehartigers worden lid van de vereniging
  Zaagmolenweg en zijn bereid om (actief) deel te nemen aan het ouderinitiatief (vereniging).
Aanmelden
Voor uitgebreidere informatie, aanmelding of vragen kunt u terecht bij:
Ellen Gunst, 06 – 43 00 33 22 of per mail: ellengunst@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten