donderdag 12 juli 2012

aan de Volkskrant We Bouwen Samen

Geachte Volkskrant-redactie,

De berichtgeving over ADHD in de Volkskrant op zaterdag 7 juli j.l, en de reactie hierop van Bram Bakker, heeft ons zeer geraakt. Ook de poll, op de website van dezelfde krant, waar lezers de mogelijkheid krijgen om ADHD weg te stemmen, heeft ons compleet verbijsterd.

Wij nemen dan ook afstand van deze uiterst tendentieuze berichtgeving. Er is hier, ons inziens, geen sprake van zuivere, integere journalistiek, maar van polarisatie en het opzettelijk willen scoren in komkommertijd. Om dit te bereiken heeft de Volkskrant ADHD in een kwaad daglicht willen stellen.

Wij betreuren het dat Rob Pereira en Sandra Kooij, voorvechters op het gebied van ADHD, geen ruimte krijgen om genuanceerd te reageren. Ook de Stichting ADHD Netwerk, een stichting die juist pleit voor goede en betrouwbare patiëntenzorg, wordt bewust en geheel onterecht, op een negatieve manier op de kaart gezet.

Wij, als werkgroep We Bouwen Samen, werken aan een positievere beeldvorming omtrent ADHD. Niet omdat we ADHD en medicatie verheerlijken, maar omdat iedereen recht heeft op passende diagnostiek, behandeling en een beetje tolerantie vanuit de maatschappij.


Namens We Bouwen Samen,
Suzan Otten-Pablos
www.we-bouwen-samen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten