zaterdag 7 april 2012

SP actie tegen bezuinigingen passend onderwijs

Vorige week lanceerde Emile Roemer een nieuwe campagne tegen de afbraak van het speciaal onderwijs. ‘We moeten nu opkomen voor onze kinderen’, zegt Emile in een confronterend spotje over een leerling die op een basisschool letterlijk met zijn hoofd tegen de muur loopt.

De SP wil met deze campagne de Eerste Kamer overtuigen om niet in te stemmen met de bezuiniging van driehonderd miljoen euro op zorgleerlingen.

Het protest tegen de afbraak van het speciaal onderwijs zwelt aan. U heeft al eerder gezien dat de maatregelen in het speciaal onderwijs vooral een platte bezuinigingsoperatie zijn. Samen met ouders, leraren, ambulant begeleiders, schoolleiders en andere onderwijsexperts steunde u de acties op de website www.passendonderwijspastniet.nl. Er zijn meer acties geweest, met als voorlopig hoogtepunt een volle Amsterdamse Arena met vijftigduizend mensen uit het onderwijs.

Vooralsnog is de druk op de VVD, CDA, PVV en SGP nog niet hoog genoeg. In de Tweede Kamer hebben zij de bezuinigingen gesteund. We moeten ons nu op deze partijen in de Eerste Kamer richten OM deze plannen tegen te houden.

Ik wil u vragen ons te helpen de Eerste Kamer te overtuigen. Deel het filmpje onder uw familie, vrienden en collega’s. Bijvoorbeeld door deze mail door te sturen of door het filmpje te plaatsen op uw Facebook, Hyves of Twitter-pagina. U kunt ons ook mailen om flyers, ansichtkaarten of posters van deze actie te bestellen. Ook wil ik u vragen de petitie te tekenen op www.sp.nl/onderwijs. Daarmee laat u zien dat u niet accepteert dat onze kinderen de dupe worden van de bezuinigingsdrift van Mark Rutte.

Help ons nu, het is voor onze kinderen nog niet te laat.

Met vriendelijke groet,

Jasper van Dijk

Tweede Kamerlid SP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten