donderdag 8 maart 2012

themabijeenkomst de Knoop

ThemabijeenkomstDe Knoop



“NucleusMethodiek lost hechtingsstoornissen op”

Woensdag 11 april 2012

Hogeschool Windesheim, Zwolle

Aanvang:19.45 uur



Hechtingsstoornissen kunnen worden hersteld, daarvan is Randy Schmidtovertuigd. Hij ontwikkelde de Nucleus Methodiek (NM) en vertelt er over tijdenseen thema-avond van De Knoop (stichting voor hechtingsstoornissen). Debijeenkomst vindt plaats op woensdag 11april in Hogeschool Windesheim in Zwolle en begint om 19.45 uur. (Debijeenkomst wordt herhaald op woensdag 3 oktober in Dordrecht.)



De NM benadrukt dat de hechtingsmomenten voor en direct na de geboorte heelbelangrijk zijn. “Maar dat niet alleen, de methodiek maakt ook inzichtelijkwelke de gevolgen zijn van vooral prenatale trauma’s. Het hoopvolle is, dat deimpact van dergelijke vroege negatieve gebeurtenissen is te verminderen of opte lossen. Daarmee is de hechting, die niet kon ontstaan, of beschadigd raakte,goed te herstellen”, zegt Schmidt.



Hoe komt dat herstel tot stand? Schmidt: “De NM is feitelijk een soortdiepte-interview. Meer niet. Het is de kunst van het vragenstellen, die in deNM wordt uitgebuit. Dit gaat zonder speciale trancetechnieken, middelen offysiek onderzoek door de therapeut, en is op no nonsensverklaringen gebaseerd. Zestoelt op de Chinese Traditionele Geneeswijze, op de uitkomsten van scantechniekenvan het brein, echo-onderzoek, prenatale psychologie, de nieuwe wetenschap vande epigenetica en de veldtheorie van de quantumfysica. De NM kun je dusplaatsen op het kruispunt, waar al deze filosofische en recent wetenschappelijkestromingen elkaar treffen”.



Schmidt stelt dat de NM iemand van de negatieve effecten van diverse soortentrauma’s kan bevrijden. Op de bijeenkomst van De Knoop worden vooral detrauma’s die hebben geleid tot hechtingsstoornissen, besproken.



In het eerste deel zal wordenuitgelegd hoe onze breinhelften verschillend werken en hoe een trauma ontstaat,vervolgens hoe deze zich oplost met de NM.



Na de pauze wordt deze theorie van toepassing gebracht op de prenataleperiode, de impact, hoe we dit soort trauma’s opsporen en de effectenervan vervolgens teniet doen.



NM is bezig speciaal voor verloskundigen een korte EHBB-scholing te geven,hoe traumatisch verlopen geboorten te herstellen tot een blijere gebeurtenis (EHBB=Eerste Hulp BijBevallingen).



Tenslotte: wie is Randy Schmidt? “Ik ben, als proeftuinbeheerder, eenopleiding stresscounseling en een traumatraining, een acupunctuurstudie,ooracupunctuur en hartcoherentie gaan volgen, en heb acht jaar geleden dezemethode ontwikkeld. Ondertussen heb ik meer dan duizend sessie-uren achter derug. De NM werkt relatief snel, breed en duurzaam en is een effectieveaanvullende zorgverlening”.



Voor wie is de bijeenkomst interessant? “Voor iedereen die meer wil wetenover oorzaak en behandeling van hechtingsstoornissen, voor mensen die geïnteresseerdzijn in zorgverlening rond de zwangerschap, maar zeker ook voor ouders enaanstaande ouders”.



Een uitgave met uitgebreide informatie over de NM is tijdens de bijeenkomstte koop. Het boek is ook te bestellen via www.pumbo.nl/boek/nucleuscollege.



Kaarten voor deze bijeenkomst zijnte bestellen via de website van De Knoop: www.deknoop.org.



De kaarten kosten € 17,50 per stuk.Donateurs betalen € 10,--. De toegangsprijs is inclusief koffie/thee, eenexemplaar van de lezing en parkeren (u kunt uw inrijkaart van hetparkeerterrein inwisselen tegen een uitrijkaart). Bijkomende kosten: € 1,50 perkaart (administratiekosten) en € 0,62 per betaling (bankkosten).



Met vriendelijke groet,



namens de medewerkers van De Knoop



Aanmelden voor de themabijeenkomst dat kan via de ticket-shop deze kunt u vinden op de website: http://www.deknoop.org/pages/007-toegangskaarten-.-nl.php

www.deknoop.org.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten