maandag 21 november 2011

verslag dag van de verontwaardiging en oproep grote clubs

Op een mistige koude Dam kwamen op het hoogtepunt 1500 mensen bijeen om te protesteren tegen de bezuinigingen van dit afbraakkabinet. Er waren sprekers uit verschillende hoeken zoals de stapeling waaronder het PGB, Greenpeace, Milieudefensie, racisme en discriminatie, vluchtelingen, het OV, ABVO KABO FNV, de schoonmakers en de drie oppositiepartijen PVDA, SP en Groen Links. Ik zal vast wel iemand vergeten. Er waren echt heel veel sprekers, en ik heb niet alle speeches kunnen horen. Dit alles afgewisseld met heel veel muziek en cultuur, van een tangodemonstratie tot Def P, rap, nederlandstalig en afsluiterend een spetterende DJ waardoor de Dam veranderde in een dansend massa waarbij zelfs de jassen uitgingen en het podium stond te trillen. De presentatie was meer dan uitstekend en zeer enthousiasmerend. En we hebben met iedereen de 99% uitgebeeld.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde zondag. En het geeft moed en kracht om verder te gaan. Dit kabinet moet weg! Een volgende keer moeten ook de grote clubs aansluiten. Deze vorm van actievoeren was bijzonder. De mensen konden hun boosheid kwijt maar werden ook vermaakt. Er was veel interactie met het publiek. De grote clubs zagen dit teveel als een politiek verzet. Daar ben ik het niet mee eens. Weliswaar waren de drie grote oppositiepartijen aanwezig, maar er was ruimte voor verzet uit alle hoeken en gaten. Occupy was duidelijk aanwezig maar het was geen Occupy verzet. Gemeenschappelijk was de boodschap dat de democratie achteruit holt en dat de rekening van de crisis op de zwakste schouders neerkomt. Dat is onrechtvaardig en niet toelaatbaar.
Kortom: binnenkort bundelen we de krachten, wij roepen op tot een zeer grote demonstratie/protest. Laten we met elkaar aan tafel zitten! Een uitnodiging hiertoe volgt zeer binnenkort. Laten we de winter gebruiken om e.e.a. goed voor te bereiden.

Ik wil "mijn" sprekers uit de hoek van stapeling en psychiatrie nogmaals hartelijk danken. Wij hadden een ding gemeen en dat was dat we recht uit ons hart spraken. En dat kan ook niet anders want wij worden tot slachtoffers gemaakt. Ons overkomt het. Ook hulde voor Terug naar de Bossen met liedjes en goeie toespraak van Jan. Net als Kanteldenker haalde hij aan dat we onzichtbaar worden gemaakt, dat er sprake is van discriminatie ja zelfs apartheid!

Miek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten