maandag 21 november 2011

Dag van de verontwaardiging en media

Er is veel aandacht besteed in de organisatie voor wat betreft het inlichten van media. Gevolg daarvan was dat de NOS de hele dag bij ons was en er diverse interviews zijn gegeven. Maar vooraf heeft de media er weinig aandacht aan besteed. Zelfs het Parool, onze stadskrant, heeft er tot nu toe geen aandacht aan gegeven.
Natuurlijk gaan we nog e.e.a. evalueren en zal dit punt worden besproken. Als er vooraf door de media meer aandacht aan was besteed was het nog voller geworden op de Dam. Natuurlijk was er deze week zeer veel aandacht aan de misstanden bij Ajax, en nog, en is voetbal altijd belangrijker. Maar ook schijnt het nog niet tot alle media door te dringen dat er een tegenbeweging is die sterker en krachtiger wordt. Wij willen solidariteit i.p.v. uitsluiting. Wij accepteren het niet dat wij de crisis moeten betalen. Er zijn wel degelijk alternatieven.
Op de NOS is goed verslag gedaan, er werd goed duidelijk waarvoor de mensen kwamen.
Op Nu.nl ook al heet het daar weer Occupy protest wat niet het geval was. Er was solidariteit vanuit de Occupy beweging en we hebben op het punt wie de crisis wel zou moeten betalen overeenstemming. Onze gedachten lopen gelijk.
Op Powned en AT5 een filmpje over een reporter die mensen ondanks dat ze vriendelijk weigeren met deze verslaggever te praten een microfoon onder hun neus geduwd krijgen, heel opdringerig. En dan onder de kop protest weigert reporter o.i.d.
Mijn mening hierover is dat deze berichtgeving mensen niet serieus neemt. Ze willen een bepaald beeld neerzetten en mensen weigeren daar terecht aan mee te werken. Er waren overigens verder zat mensen die de man wel te woord wilden staan maar die zullen er allemaal uitgeknipt zijn. Over die beeldvorming zien we vervolgens een type die rechtstreeks uit een aflevering van Koot & Bie lijkt te zijn weggestapt. Ik bedoel maar...het is hier de reporter en het programma waar hij voor werkt die zichzelf in discrediet brengen m.i. maar ze zijn welkom hoor als ze een fatsoenlijk beeld van de idealen en protest willen neerzetten!
Op AT5 vervolgens nog 6 minuten over Zwarte Piet is discriminatie. Dit was maar een klein onderdeel van het protest en geeft ook niet een volledig objectief beeld.
Verder zijn er veel interviews afgegeven dus ik hou jullie op de hoogte!
Miek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten