woensdag 31 augustus 2011

Wat betekenen de bezuinigingen voor u? Meldactie NOS



www.nos.nl
Wat merkt u van de bezuinigingen?

Over de bezuinigingen van Rijk en lokale overheden is veel discussie. Sommige mensen reageren verontwaardigd, anderen vinden de bezuinigingen onvermijdelijk of onvoldoende.

Wij zijn vooral benieuwd wat de bezuinigingen in de praktijk betekenen (zonder de illusie van compleetheid te willen wekken) en vragen daarbij uw hulp.

Heeft u te maken met bezuinigingen? Of hebben de bezuinigingen gevolgen voor mensen of voorzieningen in uw omgeving? Laat het ons dan weten. We vragen u daarbij om feiten, niet om uw mening. U kunt uw ervaringen melden middels een formulier op de website van de NOS. U kunt ook uw eigen foto toevoegen (in verband met de rechten geen foto's van derden). Wij proberen uw reactie zo snel mogelijk te lezen en online te zetten.

Spelregels
Het is mogelijk dat wij voorbeelden willen gebruiken voor radio- en/of tv-uitzendingen. In dat geval zullen wij uiteraard eerst contact met u opnemen.

LET OP: Op deze kaart is informatie te zien die door het publiek is aangeleverd. De verhalen zijn niet door de redactie van de NOS gecheckt.

Doel van de bezuinigingskaart is om het beleid van de overheid inzichtelijk te maken. Het gaat ons om het vertalen van het beleid naar concrete voorbeelden.

Dus niet: "De gemeente bezuinigt bedrag X op cultuur". Maar wel: "Door de bezuinigingen houdt toneelgezelschap Y uit onze gemeente per 1 januari op te bestaan".

Dat 'concrete' van wat u ons meldt, is dus cruciaal. Het gaat er niet om wat u vreest dat het gevolg kan zijn van een bezuiniging, maar wat u inmiddels zeker weet dat het gevolg is. Omdat u er bijvoorbeeld bericht van heeft ontvangen. Of omdat de gemeente het aankondigt via de plaatselijke krant: 'De bibliotheek gaat per 1 januari 2012 dicht'.

Het gaat ons om feiten, niet om uw mening.

Besluiten wij om wat voor reden dan ook om een bijdrage niet te plaatsen, dan gaan wij daarover niet uitgebreid in discussie.

LET OP: Op de bezuinigingskaart is informatie te zien die door het publiek is aangeleverd. De verhalen zijn niet door de redactie van de NOS gecheckt.

Alvast bedankt voor uw medewerking!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten