dinsdag 23 augustus 2011

rechtszaak

bron www.rtvutrecht.nl
Driebergen- Zorginstelling Philadelphia dreigt een verstandelijk gehandicapte patient uit zijn appartement in het Josefklooster in Driebergen te zetten. Aanleiding is een conflict tussen Philadelphia en de ouders van de 37 jarige man.
De ouders zeggen dat de rekening die de ouders hebben gekregen van de zorginstelling van geen kant klopt. Philadelphia wil volgens hendat ze ook betalen voor zorg die niet geleverd wordt. Van die ruzie is hun geadopteerde zoon nu de dupe, zeggen ze.
De ouders hebben een specialist ingehuurd die deskundig is in de handicap van hun zoon, en volgens hen is de behandeling succesvol. Philadelphia rekent echter toch kosten voor zorg die de zoon daardoor niet meer nodig heeft, zonder deze zorg daadwerkelijk te verlenen. Als de rekening niet betaald wordt moet de zoon met ingang van 25 augustus het appartement verlaten.
Omdat de ouders de rekening alleen kunnen betalen als ze besparen op de zorg van de specialist hebben ze een kortgeding aangespannen. Dat dient vandaag.Uiteindelijk zal daar besloten worden hoe lang de zoon nog bij Philadelphia woont.
Dat hij vertrekt staat voor hen inmiddels ook vast.

1 opmerking:

  1. Dit is de link naar dit bericht:
    http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/383862

    En dit is het vervolg:
    http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/383956

    BeantwoordenVerwijderen