zondag 28 augustus 2011

levenskwaliteit van mensen met een handicap minder goed

Bron: www.handicapnieuws.net
Levenskwaliteit van mensen met een handicap minder goed

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Wereldbank hebben gezamenlijk een rapport uitgebracht over de situatie van mensen met een handicap wereldwijd.
Het rapport beschrijft dat mensen met een handicap over het algemeen in slechtere gezondheid leven, een lagere opleiding genieten, minder economische mogelijkheden hebben en vaker in armoede leven dan mensen zonder handicap.
Deze verschillen worden met name gewijd aan het gebrek aan ondersteuning van mensen met een handicap. Er moet volgens de WHO en de Wereldbank veel meer geinvesteerd worden in voorzieningen voor mensen met een handicap en het wegnemen van obstakels die zij tegenkomen in het dagelijks leven.

Bijzondere aandacht kinderen met een handicap

Het rapport besteed in het bijzonder aandacht aan de situatie van kinderen met een handicap en de risico's waarmee kinderen worden geconfronteerd. Het functioneren van een kind met een handicap hangt sterk samen met het gezin en de sociale omgeving waarin hij of zij opgroeit.
Het rapport geeft een concrete reeks aanbevelingen aan regeringen, VN-organisaties, ontwikkelingsorganisaties, gehandicaptenorganisaties, zorgaanbieders, universiteiten, het bedrijfsleven, de gemeenschap en gehandicapten en hun familieleden zelf.

Het volledige rapport is te lezen op www.handicapnieuws.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten