dinsdag 19 juli 2011

Reactie op blog Sabine Uitslag

Er was een mevrouw op het Plein in een bed met beademing. Zij legde uit dat zij haar morfine niet meer nodig had door PGB-zorg. U zei toen dat het jammer was dat ze in de instelling onterecht medicatie nodig had. U sloeg daarmee zo de plank mis!
Dat gaf voor mij al aan dat u er heel weinig van begrijpt. Mevrouw heeft dankzij haar PGB namelijk een dusdanige verbetering van kwaliteit van leven gekregen dat de medicatie niet meer nodig was.

Nu probeert u op heel slinkse wijze mantelzorgers weer in discrediet te brengen. Ten eerste kan ik u vertellen dat we in een heel andere maatschappij leven dan vroeger. Vroeger woonden we bij de ouders in en die pasten op de kleintjes, totdat ze te oud waren en te krakkemikkig en dan stonden op hun beurt de kinderen en kleinkinderen weer klaar.

Mantelzorg is bovengebruikelijke zorg, terecht werd al verwezen naar de indicatie. Meegaan naar een voetbalwedstrijd als supporter en klaarstaan met een bammetje na afloop is geen mantelzorg.
Iets anders wordt het als je meemoet om er te zijn bij calamiteiten die zich zomaar ineens kunnen voordoen bij een kind met autisme en ADHD.

Mijn vader is een mantelzorger die al zijn hele leven voor mijn geestelijk gehandicapte autistische broer zorgt en nu ook voor zijn demente vrouw. Mantelzorg is je kind moeten begeleiden omdat hij het zonder jouw steun niet red.

Hierboven zijn al vele voorbeelden genoemd. Mensen zeggen (een deel van) hun baan op om te kunnen zorgen. Mensen kunnen ook erg belast raken door de zorg die en vanzelfsprekend is, maar die ook zwaar op je drukt omdat je nooit eens wegkan.

Maar Sabine dat weet je natuurlijk allemaal allang. Ook dat er straks een nog groter beroep op mantelzorgers wordt gedaan, omdat de zorg door de gemeente niet te leveren zal zijn omdat ze het niet snappen of omdat die zorg te duur is.

Het komt goed uit om mantelzorgers in diskrediet te brengen, omdat je daarmee denkt weg te komen met jullie vreselijke asociale beleid. Steeds meer CDA kiezers gaan inzien hoe verkeerd dit kabinet bezig is.

Christendom is naastenliefde, maar dat herkennen ze niet meer in het CDA. En je maakt zoveel mensen boos door stomme stukjes als deze te schrijven. De mensen pikken het niet langer en terecht. Jullie gaan nog veel meer van ons horen!

Wie tegen de stapeling van maatregelen is teken a.u.b. de petitie
http://spaarkwetsbaren.petities.nl

Anne-Miek Wijnbergen
Platform Verontruste Ouders



De omstreden column staat HIER



Geen opmerkingen:

Een reactie posten