donderdag 7 juli 2011

Aanvulling nieuwsbrief: Hoop en Vrees

Tot onze grote schrik zijn we in onze nieuwsbrief vergeten een belangrijke actie te vermelden. Er was ook zoveel te melden. Toch willen wij hier graag nog even aandacht aan besteden vanwege het belang van de actie!

Dinsdag 21 juni overhandigden ouders van de Rotterdamse Matheusschool voor ZMLK het boekje Tussen Hoop en Vrees aan de Vaste Kamercommissie Onderwijs.

Leerkrachten, ouders en kinderen hadden toepasselijke t.shirts aan. In het boekje staan zeer persoonlijke en aangrijpende verhalen over de kinderen. Door de komende bezuinigingen Passend Onderwijs dreigt sluiting voor twee vestigingen, 49 kinderen!

Vooral voor kinderen met autisme en gedragsproblemen is de situatie uitzichtloos. Zij worden immers getroffen door meerdere bezuinigingen. Kinderen ouders en leerkrachten gingen in gesprek met o.a. Ferrier, Manja Smits en Boris v.d. Ham. Elias kwam later ook nog aansnellen.

Tip: je kunt het boekje downloaden op wijzijnverbijsterd door aan de rechterkant op het plaatje van het boekje te klikken.

Irma, Suzan, Eleonoor, Chantal en Miek




Geen opmerkingen:

Een reactie posten