maandag 30 mei 2011

SP wil morgen debateren over bezuinigingsplan persoonsgebonden budget




SP-Kamerlid Renske Leijten wil met spoed in debat kabinetsplannen om het persoonsgebonden budget (pgb) grotendeels af te schaffen. Vanochtend meldden diverse media dat er een plan op tafel ligt waardoor van de huidige 130.000 ouderen, langdurig zieken en gehandicapten met een pgb er nog maar 13.000 overblijven. “Dit is een ongekende aanslag op het recht op zorg. Mensen die afhankelijk zijn van een pgb zijn zich vanmorgen rotgeschrokken. Dit kunnen VVD, CDA en PVV toch niet maken?”, aldus Leijten.
Ze wil het debat morgen houden en heeft de andere partijen gevraagd dit verzoek te steunen: “Ik roep iedereen die zich zorgen maakt ook op om dit vooral kenbaar te maken aan VVD, CDA en PVV".


Handen af van het recht op zorg!

1 opmerking:

  1. Drama wat ze willen in Den Haag. Eerst al het passend onderwijs nu ook nog de PGB, onze kinderen komen straks nergens meer voor in aanmerking en dan? Wat als ze ontsporen omdat ze domweg niet weten WAT er van hun verwacht wordt en WANNEER en bij WIE ze zich moeten melden als er iets anders gaat dan hun plan? Oh...laat het alsjeblieft niet gebeuren. Deze kinderen verdienen extra begeleiding om straks goed in de samenleving te kunnen functioneren. Ga deze kinderen en ouders niet straffen met èn geen PGB èn geen passend onderwijs. De kinderen komen thuis te zitten met alle gevolgen van dien. Den Haag, ga hier nog 'ns goed over na denken en kijk eens of er op andere fronten wat bespaard kan worden, geef deze kinderen een leven zoals een leven bedoeld is.
    Groet Karin

    BeantwoordenVerwijderen