dinsdag 17 mei 2011

Discriminatie bij beperking stijgt!

Het aantal gevallen van discriminatie van mensen met een handicap of chronische ziekte is gestegen van 10 procent in 2009 naar 17 procent in 2010. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) over 2010. Het aantal oordelen op grond van handicap of chronische ziekte steeg van 13 in 2009 naar 35 in 2010.
Zelfs iemand met "vlekjes" heeft recht
op gelijke behandeling
Onderwijs
Bijna 30 procent van deze oordelen speelde in het onderwijs. Scholen blijken vaak nog onvoldoende ingesteld op hun verplichtingen die voortvloeien uit recente wetsuitbreidingen voor leerlingen met een beperking. Leerlingen met een beperking en hun ouders ervaren geregeld problemen in het onderwijs. Dat varieert van het ontbreken van fysieke aanpassingen of geschikt lesmateriaal tot moeite bij het vinden van stageplaatsen. Mensen met een beperking ondervinden ook nog steeds discriminatie bij het vinden van werk.


College voor de Rechten van de Mens
In 2010 werden 406 discriminatiezaken aan de CGB voorgelegd. In dat jaar heeft het kabinet een wetsvoorstel ingediend voor de overgang van de CGB naar het nieuwe College voor de Rechten van de Mens. Vorige maand stemde een grote meerderheid van de Tweede Kamer hiermee in. Laurien Koster, voorzitter van de CGB, zegt daarover: "Gelijke behandeling is een belangrijk mensenrecht. Meer aandacht voor mensenrechten in Nederland is een goede zaak, óók voor mensen met een beperking." 

Lees meer op: balansdigitaal.nl

2 opmerkingen:

  1. *AUW* en zo is het echt. Hoe kan dat toch in dit welvarende land en waarom probeert dit kabinet juist deze groep mensen/kinderen nog verder buiten spel te zetten? Weet jij het? Ik hoor het graag

    BeantwoordenVerwijderen