maandag 2 september 2013

ontschotte jeugdzorg blog Robert Vermeiren op De Kennis

Heel goede uitleg in het blog op De Kennis van Robert Vermeiren http://blogs.kenniscentrum-kjp.nl/robert-vermeiren/2013/09/02/ontschotte-jeugdzorg/

Nederland twee had vanavond twee goeie uitzendingen.
Levy over de transitie jeugdzorg en met name de gevaren daarvan.
Wethouders leggen uit waarom het niet meer vanzelfsprekend is dat kinderen met psychiatrische problematiek ook specialistische zorg krijgen. Voor kinderen met somatische problematiek is het logisch dat hulp en zorg verzekerde zorg is. Voor kinderen met psychiatrische problematiek is medische zorg niet langer een verzekerd recht. Vermeiren legt in zijn blog goed uit wat de gevaren zijn van de komende transitie.

In Document een documentaire over de hel waardoor twee ouders gegaan zijn. Een uit zijn verband gerukte opmerking van een van de twee kleine dochtertjes was aanleiding voor de kinderbescherming deze kinderen direct uit huis te plaatsen. De vader belande zelfs in de gevangenis. De documentaire geeft aan hoe belangrijk het is om aan waarheidsvinding te doen en inlichtingen in te winnen bij de omgeving, school e.d. De verhoren van het meisje waren sterk sturend. Erg schokkend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten