donderdag 26 september 2013

Help onze kinderen!

Help onze kinderen en teken op www.petitiejeugdggz.nl ......waarom? Leest u alstublieft verder!

Er staan ons allemaal grote veranderingen te wachten in de zorg voor kinderen met psychische problemen. Het recht op deze zorg, nu nog een verzekerd recht voor ieder kind, verdwijnt per januari 2015.
Al deze behandelingen voor onze kinderen met een psychische zorgvraag, worden niet meer betaald door de ziektekostenverzekeraar.
In plaats daarvan zullen gemeenten beslissen over de indicatiestelling, maar ook welke uitvoering hierop volgt. Wij maken ons grote zorgen over deze ontwikkeling want, vrees is dat wij vanaf dan maar hebben af te wachten hoe gemeenten deze zorg hebben geregeld.

Wij vragen ons echter af of een gemeente deskundig genoeg is om goede en effectieve hulp in te schatten voor een kind met een psychische zorgvraag. Wij vrezen dat gemeenten door de bezuiniging op specialistische/medische hulp nu gedwongen moeten gaan kiezen voor de meest goedkope zorg.

Zoals het er nu voorstaat zal de huisarts nog wel de verwijzing naar de jeugd geestelijke gezondheidszorg doen (Jeugd-GGZ) maar....de gemeente is niet verplicht deze verwijzing over te nemen. Ook is het al duidelijk dat gemeent A de juiste hulp kan inkopen voor een kind en gemeente B deze niet heeft ingekocht. Woont u nu in de laatste gemeente, dan heeft uw kind pecht. Dan rest u nog 1 ding en dat is verhuizen!

Ook willen de gemeenten bij psychische problematiek eerst kijken wat het gezin aan ondersteuning/ontlasting nodig heeft, bijvoorbeeld door hulp van opa en/of oma, tante/oom, broer/zus, de buren of vrienden/kennissen.

Wij zijn ouders van kinderen met die specifieke zorgvraag en luiden de noodklok. Help ons deze informatie rond te sturen middels social media, bijvoorbeeld Facebook of Twitter of print het uit en leg het op de school van uw kind neer. Wij willen namelijk maar een ding, en dat is dat onze kinderen het recht op medische zorg binnen de jeugd geestelijke gezondheidszorg houden.

Tekent u daarom alstublieft onderstaande petitie en help onze kinderen en hun toekomst, maar ook de kinderen die nog komen gaan.

www.petitiejeugdggz.nl

Ondanks dat er ook in de Jeugd GGZ verbeterpunten liggen willen wij absoluut dat de Jeugd GGZ een basisvoorziening blijft.

Wilt u na het lezen meer weten of heeft u vragen, mail of bel naar een van de mensen op www.transitiejeugdzorgouders.nl  en/of kijkt u op het Platform Verontruste Ouders www.ouderplatformverontrusteouders.blogspot.com

Bedankt tot zover!

Angelique Bergsma
Anne-Miek Wijnbergen

1 opmerking:

  1. Wij als ouders willen en zouden dit niet laten gebeuren
    Wij steunen deze petitie met ouders,pleegouders,grootouders
    Oudernetwerken,clientenraden,etc

    BeantwoordenVerwijderen