vrijdag 5 juli 2013

10 uursgrens pgb begeleiding van de baan

Oude budgethouders kunnen opgelucht ademhalen: de tien-uursmaatregel begeleiding voor huidige budgethouders is in 2014 van de baan. Met name Per Saldo heeft zich hier enorm voor ingezet maar niet zonder alle ouders die gereageerd hebben. Namens Platform Verontruste Ouders hebben we ook brieven en blogs over dit onderwerp geschreven. Men denkt geld te kunnen vinden door het tegengaan van fraude.
De maatregel geldt niet voor nieuwe budgethouders.
Ik heb ook wel vragen. Wat gebeurt er in 2015? En wat gaat dit betekenen voor her-indicaties?
Zodra ik daar meer duidelijkheid over heb zal ik het melden. Rest ons m.n. Per Saldo, maar zeker ook Linda Voortman, Otwin van Dijk maar ook Pia Dijkstra en Mona Keijzer, Arie Slob, Renske Leijten e.a. enorm te bedanken en natuurijk ook de staatssecretaris Van Rijn! Dank aan alle ouders die gereageerd hebben met hun verhaal aan Per Saldo. Door duidelijk te maken hoe het in de praktijk is en wat het zou betekenen als het PGB wegvalt maken jullie de realiteit inzichtelijk. En wat goed dat er naar geluisterd is. Tot slot ook een klein schouderklopje voor ons zelf. En bedankt voor jullie geduld!!
http://www.pgb.nl/nieuws-over-het-pgb/nieuws/actueel/doorbraak-10-uursmaatregel-voor-huidige-budgethouders-van-de-baan?mailing=mlrbupDsHcwOtcPmlsKnmsK&member=llrbupDsHcwOtcPmlsK

en op nu.nl
http://www.nu.nl/politiek/3519114/van-rijn-schrapt-10-uursgrens-pgb.html

2 opmerkingen:

  1. Schouderklopjes voor JULLIE! Naar ik begreep zit je goed bij herindicaties.
    AnnaPO

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja zou toch ook niet gekker moeten worden, geen zorg kunnen inkopen zoals jij het wilt omdat je recht hebt op minder dan 10 uren.

    BeantwoordenVerwijderen