vrijdag 7 juni 2013

informele zorg verlichten i.p.v. verplichten: doe mee!


Informele zorg verlichten in plaats van verplichten: doe mee!

 

Vindt u ook dat de informele zorg juist verlicht moet worden in plaats van verplicht? Kom dan digitaal in actie en laat het heel Nederland weten!

Er gaan steeds meer stemmen op om mantelzorgers te verplichten om voor een ander te zorgen. Verplichten is niet de juiste manier. Mantelzorgers en zorgvrijwilligers verlichten wel!

Juist verlichten
De staatssecretaris geeft terecht aan dat mantelzorg niet verplicht kan worden.

Maar, haal de huishoudelijke hulp weg en het huis vervuilt. Mantelzorgers zijn misschien niet verplicht om ook het huis schoon te maken. Maar ze zullen hun naaste niet laten vervuilen. Hoe vrijwillig is deze mantelzorg dan nog?

Ook morele verplichting kan tot overbelasting leiden. Dit kan niet de bedoeling zijn.  Intensief en langdurig voor iemand zorgen kan alleen als je dat op eigen wijze kan doen.

Wat is nodig?
Wat moet er volgens u gebeuren om mantelzorgers en zorgvrijwilligers te verlichten? Hoe kunnen zij op eigen wijze (blijven) zorgen? U heeft als deskundige nu de kans dit duidelijk naar voren te brengen!

 

Samen laten we horen wat de informele zorg nodig heeft.

 

Op  10 juni a.s. is het debat over de brief langdurige zorg. Een debat waarbij uw input belangrijke informatie is voor Kamerleden en de staatssecretaris van VWS. 


                                                          
Ik kom in actie

 

1 opmerking:

  1. Excellent website. A lot of helpful information here.
    I'm sending it to a few pals ans additionally sharing in delicious. And certainly, thanks to your effort!

    My web blog; huis huren frankrijk - -

    BeantwoordenVerwijderen