vrijdag 17 mei 2013

denk anders debat in Amsterdam en Zwolle en themaavond dyslexie

Hoezo Anders organiseert denk anders debatten voor jongeren met een beperking in Amsterdam, Zwolle en volgend jaar in Utrecht. http://www.hoezoanders.nl/actueel/denkandersdebat
Stichting Hoezo Anders organiseert deze inspirerende bijeenkomst samen met Reade en Emma at Work over werk vinden, krijgen en houden voor jongeren met een niet-zichtbare beperking (zoals ADHD, ASS of LVB). Jongeren al dan niet met een wajong uitkering gaan in gesprek met werkgevers om ideeën en ervaringen uit te wisselen om de kans op een leuke baan te vergroten.
Locatie: Reade, Jan van Breemenstraat 2, Amsterdam

Na de succesvolle thema-avond over dyslexie in Zaandam hebben we besloten deze avond te herhalen op 6 juni in Amsterdam.

Marijse Pel, coördinator Steunpunt Dyslexie, komt informatie geven over dyslexie. Ze besteedt onder meer aandacht aan protocollen, erfelijkheid en de twee wegen naar een dyslexieverklaring. Na de pauze kunt u zich aansluiten bij een van de drie onderwerpen: 

1. Vragen n.a.v. de presentatie door Marijse Pels

2. Ict-hulpmiddelen door Peter Spronk van Lexima

3. Dyslexie op school door Annemarie Vink van het ABC, onderwijsadviseurs.

Locatie: Reade, Overtoom 283, 1054 HW Amsterdam

 

Volgende thema-avond op 12 september. Kiest u het onderwerp?

  • £ De rol van ouders in het passend onderwijs
  • £ Pubers & ADHD
  • £ Dyscalculie

Geef uw keuze door via monique.vandenboogaard@balansregionaal.nl.  De thema-avond in november zal gaan over het kiezen van een middelbare school als je kind ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag heeft. Zet u de datum alvast in de agenda? 21 november! 

 Op www.balansdigitaal.nl kies regio blijft u op de hoogte van activiteiten bij u in de buurt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten