vrijdag 15 maart 2013

per saldo tien uurs grens moet van tafel

Er zijn conclusies getrokken uit de ingevulde vragenlijsten over de tien-uursgrens Per Saldo. Stuk voor stuk zijn deze conclusies zeer herkenbaar. Het is ook logisch dat veel ouders van autistische kinderen gereageerd hebben (daarnaast ook niet aangeboren hersenletsel en lichamelijk en verstandelijk gehandicapten). Linda Voortman heeft vragen gesteld over de tien-uursgrens. Het wordt steeds duidelijker dat mensen straks als dit doorgaat ontzettend in de kou komen te staan. Kinderen hebben zowel geplande als niet geplande zorg nodig (denk maar eens aan een paniekaanval als gevolg van overprikkeling). We willen dat onze kinderen zelfstandig met begeleiding kunnen wonen in een wooninitiatief, we maken onze kinderen zo zelfredzaam mogelijk. Kinderen hebben behoefte aan een vertrouwd gezicht en niet steeds een andere begeleider. Zorg en begeleiding die onze kinderen vaak nodig hebben zijn in een instelling niet leverbaar. Nu al zijn ouders regelmatig overbelast en hebben soms een burn-out. Als de begeleiding wegvalt zal dat alleeen maar toenemen. Het idee dat de maatregel een besparing oplevert is een farce. Het is niet ondenkbeeldig dat kinderen terugvallen of ouders het niet meer aankunnen. Tel uit je winst!

Per Saldo behartigt de belangen van budgethouders. Mocht je nog geen lid zijn meld je dan vandaag nog aan zodat we samen een vuist kunnen maken tegen deze verschrikkelijke bezuinigingsdrift.
Per Saldo leid PGB-ambassadeurs op waar je alijd terecht kunt met vragen. Je kunt er goede informatie vinden en ik heb er al veel vragen kunnen stellen over onze situaties. Samen Sterk!!

http://www.pgb.nl/nieuws-over-het-pgb/nieuws/actueel/tienduizenden-mensen-verstoken-van-zorg?waxtrapp=ehughvDsHcwOdcPnBGYfBFE#top

Geen opmerkingen:

Een reactie posten