dinsdag 7 augustus 2012

jouw verhaal voor en na de diagnose ADHD van jezelf of kind


!! OPROEP voor JOUW TEGENGELUID OVER ADHD!!

we-bouwen-samen is op zoek naar

 JOUW VERHAAL OVER VOOR EN NA DE DIAGNOSE AD(H)D!

 Op vrijdag 1 juni 2012 sloegen wij, een groep ouders en behandelaars, voor de eerste keer de handen ineen. De reden was dat we een gezamenlijke strategie wilden bedenken om ADHD en de behandeling op een correcte en positieve manier op de kaart te zetten. En ook wilden we ervoor zorgen dat de media op een positieve manier aandacht aan ADHD zou gaan besteden. De naam van onze groep is we-bouwen-samen.

Nu is er versterking door Patiëntenvereniging Impuls, de vereniging voor volwassenen met ADHD en aanverwante stoornissen. Een waardevolle aanvulling, omdat de kinderen van nu, de volwassenen zijn van straks.

 Impuls had binnen haar eigen vereniging een oproep gedaan aan mensen om een verhaal te schrijven over het leven 'Voor & Na de diagnose'. Hierop ontving Impuls heel veel prachtige en indrukwekkende verhalen, waarvan een deel zelfs, nog deze zomer, zal worden gebundeld in het boekje 'Voor & Na de diagnose'. Het leek ons daarom een goed idee om deze succesvolle actie van Impuls nog groter te maken en daarom verder te gaan met het thema 'Voor & Na de diagnose'.

We roepen u daarom op om uw praktijkverhaal, van ongeveer 200 woorden, te mailen en ons te laten weten hoe uw leven, dat van uw kind of van iemand die u kent, er uitzag 'Voor & Na de diagnose'. We hopen op deze manier een krachtig tegengeluid, van ervaringsdeskundigen, te laten horen in de beeldvorming rond ADHD en u een stem te geven in de zoveelste hype rond wat ADHD allemaal wel en niet is. Stuur uw verhaal naar we-bouwen-samen@live.nl

We gaan natuurlijk wat met uw verhalen doen. We zitten te denken aan een bijzondere videoboodschap en een aantal van deze verhalen zullen in ieder geval na de zomervakantie op onze website worden geplaatst. En als het aan ons ligt maakt Impuls zelfs een boekje 'Voor & Na de diagnose' Deel II, die we aan zullen bieden aan de politiek Den Haag.


Met vriendelijke groet,

Suzan Otten-PablosGeen opmerkingen:

Een reactie posten