maandag 2 juli 2012

gesprek Nine Kooiman en Eva de Bakker SP

Vanmiddag hadden Rob Pereira, Suzan Otten-Pablos en Miek namens We Bouwen Samen www.we-bouwen-samen.nl een gesprek met Nine Kooiman en Eva de Bakker van de SP over een meer genuanceerde beeldvorming over ADHD. Het was een heel goed gesprek waarin we veel konden vertellen over de feiten rond ADHD, wat wel werkt en wat niet. Over hoe ADHD neergezet wordt in de media (denk aan de beruchte Zembla uitzending waarin elke nuancering weggeknipt is) maar ook uitzendingen als Een Vandaag. Lea: je kunt psychotisch raken van Ritalin, zelfmoord...Een ouder: mijn kind is een zombie geworden van Ritalin (wiedes als je verkeerd ingesteld wordt) en een psycholoog die het allemaal beaamt: zie daar het plaatje. Maar ook over de gevaren van niet behandelen en de risico's die jongeren met ADHD lopen. En wat het betekent voor volwassenen. Rode draad in het verhaal is dat er meer feitelijke kennis moet komen. Waar wij graag aan meewerken. Want als je de juiste kennis niet hebt kun je moeilijk oordelen. Nine en Eva hartelijk bedankt voor het fijne gesprek, zoals ik al op twitter schreef: ik wilde dat elke politicus zich zo open stelde. Je stelde goede vragen en was oprecht geinteresseerd. Dank jullie wel!

1 opmerking:

  1. Proficiat!!
    Als we in alle openheid samen kunnen werken ten bate van mensen die elke dag tegen de grenzen van ADHD oplopen, dan komen we er wel.

    De denktankADHD gaat aan de slag om de bestaande feitenkennis te verzamelen en waar nodig onderzoeksvragen te formuleren.

    Hartstikke bedankt voor jullie inzet!

    BeantwoordenVerwijderen