donderdag 23 februari 2012

wajongers en bijstandsgerechtigden LAAT ZE NIET VALLEN

De FNV heeft een mooie actiesite voor Wajongers en bijstandsgerechtigden
Beste Verontruste Ouders

Doen jullie ook mee?
Onder het motto ‘laat kwetsbaar Nederland niet vallen’ roept de FNV sinds enige tijd de Tweede Kamer op om de Wet werken naar vermogen (Wwnv) niet aan te nemen en de beleidsvoorstellen van het kabinet naast zich neer te leggen. Als we het kabinet zijn gang laten gaan verdwijnen er 70.000 banen in de Sociale Werkvoorziening, wordt de Wajong uitgekleed en worden alle uitkeringen aanzienlijk verlaagd. Honderdduizenden mensen dreigen in armoede te vervallen.

Via de actiesite www.laatzenietvallen.nl kan iedereen helpen deze dramatische plannen van de baan te krijgen. De website biedt de mogelijkheid om een voorlichtingsfilm door te sturen, een dossier aan te maken of een petitie gericht aan Tweede Kamerleden te versturen. Hoe meer mensen van zich laten horen, hoe meer effect we kunnen sorteren. Er werden al ruim 6400 petities verstuurd en meer dan 140 dossiers met hele persoonlijke en vaak schrijnende verhalen aangemaakt. Maar dat moeten er meer worden en daarom vragen we u om met ons mee te doen.

Als alle organisaties, werkzaam voor en met kwetsbare werknemers, meedoen op de actiewebsite dan kunnen we laten zien dat er een hele grote groep mensen is die kwetsbaar Nederland niet wil laten vallen. Ook werkgevers roepen we op om mee te doen. Laat horen wat u vindt van de kabinetsplannen.




Namens kwetsbaar Nederland

Hartelijk dank,

Agnes Jongerius

Voorzitter FNV Vakcentraleklik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten