zaterdag 31 december 2011

nieuwjaarswensen

Het is bijna de laatste avond van het jaar. We hebben een roerig jaar achter de rug. We hebben geprotesteerd tegen de bezuinigingen op het Passen Onderwijs,PGB, GGZ, de stapeling van maatregelen. Vooralsnog niet met het gewenste resultaat. We hebben massaal onze zorgen geuit. Sommigen van ons hebben gepraat met politici. Meegewerkt aan interviews in de krant, ingezonden brieven, radio- en televisieprogramma's. We hebben drukt getweet en geretweet oms ons ongenoegen kenbaar te maken. Elkaar opgepept als dat nodig was.

Platform Verontruste Ouders wenst iedereen in de eerste plaats een gezond nieuwjaar toe. Zelf heb ik te maken met ziekte in mijn naaste omgeving, kanker met uitzaaiingen. Veel zorgen, waardoor je ook weer veel relativeert. Maar sommigen hebben ook te maken met chronische ziekte of handicap. En we weten allemaal hoe het kabinet daarmee omgaat. Zo is Reuma plotseling geen chronische aandoening meer. Ook wordt er gekort op allerlei fasciliteiten waar men afhankelijk van is. Denk aan de Valys maar nog veel meer.
Verder spreek ik de hoop uit dat iedereen zijn of haar hoofd overeind kan houden.
Ook dit jaar zal er vast wel een inzinking komen. Onze schatjes met hun ups en downs weten ons soms grote en kleine zorgen te geven. Soms zitten we in een dal en voelen we ons wanhopig en onmachtig. Ik hoop dat iedereen sterk is en weer uit zo'n dal weten te klimmen. Dat we om kunnen gaan met tegenslag maar vooral ook weten te genieten van mooie, bijzondere momenten. Onze kinderen zijn oprecht en eerlijk. Soms leidt dat tot problemen, maar vaak zijn het ook juist deze eigenschappen waar we erg van kunnen genieten.

Komend jaar zal ongetwijfeld een zwaar jaar worden. Er zullen problemen ontstaan omdat onze kinderen niet meer de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. In het onderwijs, maar ook hulp en begeleiding thuis, bij werk en wonen.
Platform Verontruste Ouders biedt een plek aan hen die hun hart willen luchten en hun zorgen willen uiten. We moeten een schouder kunnen bieden aan elkaar. Elkaar vinden in de strijd. We moeten de politiek blijven bestoken met de gevolgen van deze bezuinigingen. En we moeten ook de straat weer op, met spandoeken en protestliederen. We moeten weerstand bieden aan dit idiote beleid. We hopen dat dit gedoogwrak zo snel mogelijk ten val komt. Dit betekent ook blijven protesteren. Bljf uw zorgen en ervaringen melden, wij zorgen ervoor dat het bij de juiste personen onder de aandacht komt. En verder blijven we natuurlijk verslag doen van de ontwikkelingen.

Dus veel sterkte komend jaar. Het mooie is dat we elkaar gevonden hebben. Onze zorgen verbinden ons met elkaar. We kunnen nu twee kanten op. Of het wordt nog meer ieder voor zich en god voor ons allen. Of we worden solidair met elkaar en bieden een sterke tegenstand. Ik weet het wel en jij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten