woensdag 7 december 2011

Kom zaterdag naar de Brabanthallen Armoede bestaat en werkt niet!!

Over een paar dagen is het zover! Dan komen we allemaal samen in de Brabanthallen in Den Bosch voor de manifestatie 'Armoede werkt niet'. Het wordt druk, duizenden mensen hebben zich inmiddels aangemeld.

Sluiting sociale werkplaats

Eerder heeft het kabinet beloofd dat geen enkele sociale werkplaats de deuren hoeft te sluiten. Maar nu al komt het kabinet die belofte niet na. De eerste sluiting van een sociale werkplaats lijkt een feit. De sociale werkplaats Top-Craft iIn Oldenzaal wordt mogelijk, onder druk van de bezuinigingen, gesloten. De werknemers hebben zich met een grootschalig protest verzet, maar staatssecretaris De Krom weigert garanties voor de banen van de medewerkers van Top-Craft te geven. De onzekerheid voor de medewerkers van Top-Craft in groot. Het lijkt een voorbode van wat heel veel andere werkplaatsen te wachten staat. Maar zij geven niet op en gaan door met de strijd. En ik ook! Want samen staan we sterk.

Armoede neemt toe

De bezuinigingen van het kabinet leiden tot één ding: meer armoede. Ik heb een onderzoek gedaan onder voedselbanken. Van de uitkomsten word ik niet blij. Steeds meer werkelozen, ouderen en ZZP-ers moeten een beroep doen op de voedselbank. Maar ook steeds meer mensen met een laagbetaalde baan melden zich bij de voedselbank. Er zijn zelfs wachtlijsten onstaan bij de voedselbanken. Zij luiden de noodklok omdat het steeds moeilijker wordt om aan voldoende eten te komen. Hierdoor kunnen zij geen goede pakketten meer samenstellen. Ik vind het onvoorstelbaar dat we het Nederland van 2011 meemaken dat 'honger' een serieus probleem wordt.

Op naar de Brabanthallen

Onze premier Mark Rutte zegt een premier van alle Nederlanders te willen zijn. Toch wordt steeds duidelijker wie zijn vrienden zijn. Dat zijn wel de villabewoners en topmanagers maar niet de mensen die het hardst werken voor een schamel loon. Hij weigerde in het debat de term armoede te gebruiken. En wil de armoede in Nederland niet terugdringen. Wij pikken dit niet. We moeten in verzet komen tegen dit kabinet. Kom ook naar de Brabanthallen. We gaan er een succes van maken! Ik hoop je daar te ontmoeten.

Hartelijke groet,

Sadet Karabulut
SP Tweede Kamerlid
Woordvoerder bijstand, wajong, sociale werkvoorziening

Geen opmerkingen:

Een reactie posten