woensdag 2 november 2011

Ouders gezocht: belangrijke oproep!!

Beste ouders,

Zoals jullie vast niet zal zijn ontgaan (.....:) ) is er op zondag 20 november vanaf 14.00 een protest tegen de stapeling van maatregelen op de Dam Amsterdam. PGB, Passend Onderwijs, WWNV w.o. sociale werkplaats en wajong, hoge eigen bijdragen GGZ, AWBZ en WMO, etc. etc.
Deze dag roepen we op als dag van de verontwaardiging. Wij zijn de 99% die vinden dat het anders kan, beter moet. Al deze bezuinigingen treffen onze kinderen, onze zorg, onze levens! Weg eigen regie. Hoe we straks de zorg moeten organiseren als we niet aan de tien uurs grens komen zal ze in Den Haag worst wezen. Nou...dat is natuurlijk niet helemaal waar getuige de vele betrokken tweets van met name de dames van de oppositie! Waarvoor dank! Dit wordt als een grote steun ervaren en we weten dat jullie je hard maken en onze zorgen tot uiting brengen.

Om die 99% een gezicht te geven doen we een oproep aan ouders. Aan jullie dus! Mensen die straks aan den lijve gaan ondervinden wat de bezuinigingen voor gevolgen hebben. Geen bobo's, weinig grote namen. De microfoon is voor jullie. Spreek je zorgen uit, vertel hoe het anders moet, wees boos, deel je verontwaardiging! Als je kind wil vertellen hoe boos hij of zij is, of hun grootouders, neven, nichten maakt niet uit. Maak een gedicht, rap, zing, vertel je verhaal! Stel je vragen aan dit kabinet. Iedereen is welkom maar vooral praktijkervaringen. En kort maar krachtig.
Ook betrokken leerkrachten, coaches, ambulant begeleiders als het maar vanuit het hart gaat.
Wees creatief. Meld je wel even vantevoren aan. Dat kan op twitter liefst op mijn eigen naam (Ongerusteouders heeft zo'n stroom mail dat ik het niet allemaal bij hou) @miek65 of via emailadres m.wijnbergen1@chello.nl of per post Anne-Miek Wijnbergen Meelbeskamp 21 1112GT Diemen. Ik neem dan later contact met je op hoe en wat.
Kom en spreek je verontwaardiging uit.
Volg deze site voor meer informatie over de dag: er zal ruimte zijn voor sprekers (vanuit terug naar de bossen, walk of shame en platform verontruste ouders wordt ook gesproken)dus vooral de mensen die het treft, er zullen lezingen worden georganiseerd en workshops, er is genoeg te zien en te beleven.
Ken je mensen die graag zouden willen spreken, of op wat voor manier een goeie bijdrage zouden kunnen leveren, tip me dan neem ik contact op!
Ik zeg: tot ziens! Op de Dam!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten